Pelerinaj la Muntele Athos 6 – 11 februarie 2017

pelerinaj-athos-6-11-februarie-2016Organizăm pelerinaj la Muntele Athos si in orasul Salonic. Plecarea se face din Bacau în data de 6 februarie 2017 ora 12:00 până pe 11 februarie 2017 . Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani, Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :

Luni 6 februarie 2017
Ziua 1 : Plecare din Bacau la ora 12:00 pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Ramnicu Sarat ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Marti 7 februarie 2017
Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe vaporul spre Muntele Athos, pana sa ajungem la portul Dafni vaporul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste manastiri le putem vedea de pe vapor in drumul nostru spre Dafni. De aici mergem in capitala Muntelui Athos, Kareia, Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita) Manastirea Cutlumus ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Aparatoarea) pe urma mergem pe jos 20 de minute pana la Chilia Panaguda (unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat, ne inchinam in biserica neschimbata de la moartea Sfantului Parinte) apoi ne indreptam spre Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici.

Miercuri 8 februarie 2017
Ziua 3 : De la Schitul Sfantul Andrei inchiriem un microbuz cu care vom merge spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului). Schitul Sfantul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mantuitorului şi alte odoare ale schitului); Manastirea Stavronichita ( icoana Sfantului Ierarh Nicolae care a fost gasita in mare si a sangerat); Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita si alte sfinte moaste, izvorul Maicii Domnului), Manastirea Caracalu (o particica dinSfanta Cruce, icoana facatoare de minuni a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, capul Sfantului Apostol Bartolomeu, degetul cel mic de la mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, capul Sfantului Policarp, episcopul Smirnei), Manastirea Filoteu (icoana Maicii Domnului numita Glycophilousa sau Dulcea Sarutare, mana dreapta a Sfantului Ioan Gura de Aur) apoi ne vom indrepta spre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu .

Joi 9 februarie 2017
Ziua 4 : Participam la Sfanta Liturghie la Prodromu apoi mergem cu un microbuz pana la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu sau la Parintele Pimen Vlad ne vom caza.

Vineri 10 februarie 2017
Ziua 5 : Plecam spre Manastirea Sfantul Pantelimon (Russikon) unde ne inchinam la capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, și de la Sfântul și Dreptul Iosif. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa. De la aceasta manastire plecam spre Ouranopoli, de aici mergem către Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfântul Grigorie si Sfânta Anisia), Manastire Sfanta Teodora– închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), Piata Aristotel daca mai avem timp. Apoi mergem la un hotel in Salonic unde ne cazam. Dimineata 11 februarie 2017 la ora 6 plecam spre Romania, unde vom ajunge  seara.

Preţ : 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos;
– Ghid cu experienta;
– Cazarea si masa în Sfântul Munte sunt asigurate de manastiri si sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter T5 ( an fabricatie 2012) cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri dar obiectivele afisate vor fi atinse. În cazul programului cu o noapte de cazare la Ouranopoli sau Salonic aceasta nu este inclusa in pret.  Se asigura doua mese pe zi la manastirile unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.

• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit in functie de nevoile dumneavoastra.
• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti un loc gratis !

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0754554274 sau 0748435256, ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pentru lista cu restul pelerinajelor vizitati pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.