Organizam pelerinaj la Muntele Athos si Thessaloniki cu plecarea din Bacau in data de 5.10.2015 pana pe 10.10.2015, cu pretul cel mai mic de pe piata, 280 de euro cu absolut toate cheltuielile incluse. Traseul cu manastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :
Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).
Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe vaporul spre Muntele Athos Sfanta Ana de la 6:30, pana sa ajungem la portul Dafni vaporul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste manastiri le putem vedea de pe vapor in drumul nostru spre Dafni. De aici inchiriem un microbuz cu care vom merge in capitala Muntelui Athos, Kareia, Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), cautam un microbuz cu care ne vom indrepta spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului). Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului), Schitul Lacu. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.
Ziua 3 : Inchiriem un microbuz si mergem la aghiazma Sfantului Atanasie, apoi ne vom indrepta spre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.
Ziua 5 : Plecare spre Kareia, aici mergem la Manastirea Cutlumus (In biserica manastirii se afla icoana Mantuitorului si a Maicii Domnului, numita „Mijlocitoarea” si „Pazitoarea de rele”, ambele facatoare de minuni. In paraclisul manastirii se afla icoana Maicii Domnului „Tare Aparatoare” (secolul XIII), aparatoare de foc si de frica). Plecare spre chilia unde a vietuit Parintelui Paisie Aghioritul (Panaguda), apoi ne indreptam spte Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici
Ziua 6 : Plecare din Sfantul Munte catre Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Grigorie si Sfanta Anisia);Vizitare Piata Aristotel ,apoi mergem la Manastirea Sfintei Teodora care este in centru orasului Salonic, in spatele pietei Aristotel, pe strada ce duce in Plateia Aghia Sofia. Tot in aceeasi biserica se afla si moastele Cuviosului David al Tesalonicului. In curte, este aghiasma Sfintei Teodora. Seara plecam spre Romania, unde vom ajunge a doua zi.
Pret : 280 euro cu toate cheltuielile incluse :
– Transportul rutier;
– Pasaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos;
– Cazarea si masa sunt asigurate de manastiri si sunt gratuite.
Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri (aer conditionat). Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10/15 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri. Se asigura doua mese pe zi la manastirile unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie).
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.
• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.
• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.
• Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.
Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 in cazul in care nu ne gasiti la primul numar, ori puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com