Sfântul Munte Athos se opune oficial noului proiect de lege privind „schimbarea liberă a sexului”

Sfânta Chinotită din Muntele Athos a trimis o scrisoare Miniștrilor Educației si Justiției ai Republicii Elene în legătură cu scandalosul proiect de lege prin care se permite oricărei persoane care are 15 ani sau mai mult sa își schimbe sexul printr-o simpla cerere, conform AgionOros.

Prin scrisoarea lor, cei 20 de reprezentanți ai mănăstirilor athonite s-au alăturat protestelor societății și întregii Biserici împotriva noului proiect de lege, care a fost ratificat de Parlamentul grec la prima sa citire.

In legătură cu noul proiect de lege, suntem cuprinși de neliniște pentru ce ne rezerva viitorul. Chiar este permis in tara noastră ortodoxă ca în mod legal și flagrant să sfidezi legea divină? Deci Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa, i-a creat femeie și bărbat (Facerea 1, 27)”.

Cerem tuturor deputaților si membrilor Guvernului sa se asigure ca o astfel de lege nu va fi adoptată. Propunem ca cea mai bună soluție ar fi retragerea proiectului de lege si trimiterea sa înapoi pentru revizuire.

Sfânta Chinotită de asemenea sprijină părinții care protestează la Ministerul Educației și răspândesc materiale pentru învățarea religiei. Călugării athoniți își exprima nemulțumirea asupra faptului că spre deosebire de alte minorități religioase, care primesc educație îndreptată spre confesiune, cei din familiile ortodoxe sunt îndoctrinați cu ideea că toate religiile sunt egale, îndreptându-i pe aceștia spre agnosticism și ateism.

Călugării athoniți își termină scrisoarea cu cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul: “În aceste vremuri dificile, fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce este omenește posibil și ceea ce este omenește imposibil să lase în voia lui Dumnezeu. Astfel conștiința noastră va fi liniștită pentru că am făcut ceea ce am putut. Daca nu rezistăm, atunci strămoșii noștri se vor ridica din morminte.”

Majoritatea din Parlamentul Grec a vorbit în favoarea scandalosului proiect de lege. Doar membrii Partidului Comunist și ai mișcării “Zorii de aur” au votat exclusiv împotriva proiectului de lege.

Deputatul Kostas Katsikis, membru Grecii Independenți, de asemenea s-a opus proiectului de lege, în contrast cu ceilalți colegi ai săi. Acesta a subliniat că noua lege este o amenințare la Avathonul Sfântului Munte, o interdicție care a fost impusa din vremuri străvechi ca femeile sa nu viziteze Athosul. Deputatul de asemenea, a cerut sa se impună o interdicție celor care au trecut printr-o schimbare de sex in copilărie.

Într-o recentă predică, Mitropolitul Nicolae al Phthiotis a declarat că normalizarea adopțiilor de către cuplurile homosexuale este de fapt scopul acestui proiect de lege: “Astăzi ne spun ca nu Dumnezeu a creat bărbatul si femeia, excluzând aceasta idee din mințile copiilor noștri. Orice bărbat poate deveni ușor femeie, și orice femeie un bărbat. Știți de ce fac asta?” Eminenta Sa se întreabă retoric și răspunde: “Vor să se asigure, cu orice cost că homosexualii vor fi capabili să adopte copii”.

La rândul sau, Mitropolitul Kosmas al Etoliei, declara puternic: “Promovați o lege care renegă Sfânta Treime si Creatorul și aruncă blasfemia asupra Sa. Aceasta lege este nenaturală, invadează identitatea psihosomatică a persoanei, favorizează decăderea morală și țintește să oprească o persoană din calea ei către sfințire și îndumnezeire.

Osemintele sfinților și eroilor noștri tremură! Marele eliberator al Greciei cel egal cu apostolii Cosma Etolianul si ceilalți sfinți plâng.”

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene s-a întâlnit joi pentru a răspunde proiectului de lege, declarând în parte: “Proiectul de lege propus trezește emoții în societate, atacă instituția sacră a familiei, contrazice buna morală și bunul simț și distruge omul. În loc să diminueze confuzia și bolile mintale, le va înmulți și va face să se ridice un nou fenomen social periculos, în special când acesta va crea de asemenea și în școli o situație explozivă.”

steaguri negre la Dochiariu pentru Alexis TsiprasÎntâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Ieronymos al Atenei, de asemenea a vorbit împotriva proiectului de lege, spunând: “Toate acestea sunt un joc. Biserica are propriile ei viziuni. Patria noastră are tradițiile ei, are familia, orice altceva sunt născociri ca să ne pierdem timpul.”

În plus față de mai mulți parlamentari, scandalosul proiect de lege este susținut de primul ministru Alexis Tsipras*, care de curând a fost ținta unui protest athonit. Steaguri negre(v. foto) cu inscripția “Țineți departe pe antihriști de Sfântul Munte”, au fost arborate în mănăstirea athonită Dohiariu ca protest împotriva unei vizite anterior planificate a primului ministru în Sfântul Munte.

10/9/2017
Foto sus: afonit.info
Foto jos: agioritikesmnimes.blogspot.ru

Traducere după http://orthochristian.com de Delia Bocan

UPDATE: *Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut deputaților să arate „eroism politic“ pentru a sprijini proiectul de lege privind „liberul schimb al sexului“: „Trăim în Europa – acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”.

sursa:Blogul Sfântul Munte Athos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.