Asociația Sf Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos în 2-7 septembrie 2019

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 2 septembrie  până pe 7 septembrie 2019. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănăstirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul:

Luni 2 septembrie
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bacău la ora 4 dimineața pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marți 3 septembrie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, până să ajungem la portul Dafne, vaporul opreste pe la Mănăstirile Zografu, Dohiariu, Xenofont și Sfântul Pantelimon. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Din portul Dafne mergem în capitala Muntelui Athos, Kareia, Apoi mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea). Apoi luăm un microbuz spre Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), vizităm Peștera Sfântului Atanasie Athonitul apoi ne vom caza la schitul Prodromu, participăm la Vecernie si luăm masa.

Miercuri 4 septembrie
Ziua 3 :  Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Prodromu închiriem un microbuz cu care mergem spre Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, icoana Cucuzeliţa, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), apoi mergem spre Aghiazma Sfântului Atanasie ; Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, aghiazma Maicii Domnului), Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei și alte odoare), Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul românesc Colciu (locul unde a viețuit părintele Dionisie Ignat). De aici mergem la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Închinare la Biserica Sfântul Dimitrie , la Părintele Ștefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Joi 5 septembrie
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă la schitul Lacu, luăm un microbuz cu care merge la Mănăstirea Sfântul Pavel (darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestiape care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), ne vom caza la Sfântul Pavel. De aici dacă grupul dorește mergem pe jos (1 oră dus 1 oră întors) până la Schitul Sfânta Ana, apoi ne întoarcem la Sfântul Pavel, participăm la Vecernie și luăm masa.

Vineri 6 septembrie
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masă la Sfântul Pavel apoi plecăm spre portul Ouranopoli, de aici către România.

Sâmbătă 7 septembrie
Ziua 6 : Dimineaţă, pe 7 septembrie 2019 ajungem la Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.