Asociația Sf Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos în 28 octombrie-2 noiembrie 2019

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bârlad în data de 28 octombrie  până pe 2 noiembrie 2019. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănăstirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul:

Luni 28 octombrie
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bârlad la ora 4 dimineața pe ruta ⇒ Tișița ⇒ Focșani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marți 29 octombrie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Dafne de unde luăm o mașină spre Mănăstirea bulgară Zografu, ne închinăm la odoarele mănăstirii (icoana Sfantului Gheorghe ce la însoțit pe Stefan Cel Mare în bătălia de la Vaslui, și alte sfinte icoane) de aici mergem cu mașina la Mănăstirea Constamonitu și ne închinăm apoi plecăm spre Mănăstirea Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), apoi mergem până la capitala Muntelui Athos, Kareia  aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), apoi la Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea) și Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) apoi din Kareya luăm un microbuz până la chilia părintelui român Makarie unde ne vom caza şi vom lua masa.

Miercuri 30 octombrie
Ziua 3 :  Dimineaţă la ora 7 luăm un microbuz cu care mergem spre portul Dafne, de aici luăm vaporul până la Mănăstirea Simonpetra, coborâm în portul mănăstirii și urcăm pe jos 45 de minute până la mănăstire, ne închinăm la odoarele mănăstirii (mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena și alte sfinte moaște). De aici plecăm pe jos o oră până la Mănăstirea Grigoriu, ne închinăm la odoarele mănăstirii apoi de aici luăm vaporul spre Schitul Sfânta Ana, coborâm în port iar de aici urcăm pe scări 45 de minute până la schit, ne închinăm la odoarele schitului ne vom caza la acest schit, participăm la Vecernie si luăm masa.

Joi 31 octombrie
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Sfânta Ana, plecăm pe jos o ora până la Mănăstirea Sfântul Pavel  (darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), de aici plecăm pe jos o ora până la Mănăstirea Dionisiu ne închinăm la odoarele mănăstirii apoi din portul mănăstirii luăm vaporul spre portul Dafne, din port mergem pe jos 20 de minute până la Mănăstirea Xiropotamu (ne închinăm la odoarele mănăstirii), apoi de aici luăm un microbuz cu care mergem spre Aghiazma Sfântului Atanasie, apoi Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), ne cazăm la Prodromu, participăm la Vecernie și luăm masa. După ce ne cazăm cine dorește poate merge pe jos 20 de minute până la Peştera Sfântului Atanasie Athonitul dacă mai este timp.

Vineri 1 noiembrie
Ziua 5 : Dimineaţă plecăm cu un microbuz către Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii) de aici mergem pe jos o ora până la Mănăstire Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii) iar din portul mănăstirii Xenofont luăm vaporul până în Ouranoupoli iar de acolo plecăm spre România unde ajungem pe 2 noiembrie dimineaţa la Bârlad.

Preţ 335 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

Nota cazarea la ouranoupolis 15 euro nu este inclusa in cei 335 euro!

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.