Asociația Sf Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos în 6-12 octombrie 2019 cu urcare pe Athon

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu urcarea pe vârful Athon şi cu plecarea din Bacău în data de 6 octombrie  până pe 12 octombrie 2019. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Duminică 6 octombrie
Ziua 1 : Plecare din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Mănăstirea Rila Bulgaria ne închinăm la odoarele mănăstirii apoi ne cazăm la această mănăstire.

Luni 7 octombrie
Ziua 2 : Dimineaţa plecăm spre  Salonic  unde vom merge la Biserica Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir( Închinare la Moastele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Grigorie si Sfânta Anisia), apoi mergem la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul-Suroti, locul unde a fost înmormântat Sfântul Paisie Aghioritul, apoi plecăm spre Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli.

Marți 8 octombrie
Ziua 3 :  Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, până să ajungem la portul Mănăstirii Simonpetra vaporul opreste pe la Mănăstirile Dochiariu, Xenofont, Sfantul Pantelimon, portul Dafne, Mănăstirea Simonpetra. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Noi coborâm la portul Mănăstirii Simonpetra, urcăm până la mănăstire 45 de minute ne închinăm la odoarele mănăstirii. Apoi coborâm în port și plecăm cu vaporul spre Mănăstirea Sfântul Pavel  (darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestia pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), de aici plecăm pe jos o ora si 20 de minute până la Schitul Sfânta Ana, ne cazăm, ne închinăm la odoarele schitului ne vom caza la acest schit, participăm la Vecernie si luăm masa.

Miercuri 9 octombrie
Ziua 4 : Dimineaţa la ora 3 plecăm pe jos cam 6 ore spre vârful Athon la altitudinea de 2033 metri, apoi coborâm până la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici luam un microbuz spre Aghiazma Sfântului Atanasie, apoi mergem spre chilia părintelui român Makarie, ne cazăm aici şi luăm masa. 

Joi 10 octombrie
Ziua 5 : Dimineaţa după masă închiriem un microbuz cu care mergem spre Schitul Sfântul Ilie (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni “Gherondissa” si icoana Sfântului Gheorghe “Faneromenos”); Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) apoi  Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte), Aghiazma Maicii Domnului); Mănăstirea Vatopedu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului și capul Sfântului Ioan Gură de aur), apoi ne îndreptam spre Schitul Sfântul Gheorghe-Colciu (locul unde s-a nevoit parintele Dionisie Ignat), De aici vom merge  la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. La Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Vineri 11 octombrie
Ziua 6 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie luăm un microbuz spre capitala Muntelui Athos, Kareia aici vizităm Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea),. Apoi luăm un microbuz spre portul Dafne, luăm vaporul până în Ouranoupoli, apoi plecăm către România unde vom ajunge la Bacău a doua zi dimineaţă pe 12 octombrie .

Cheltuieli incluse în preţ :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Cazările la hotel în Ouranoupolis şi Mănăstirea Rila nu sunt incluse în preț!

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt inclusi in cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.