Asociaţia Sf Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos în 12–17 mai 2019

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 12 mai până pe 17 mai 2019. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul:

Duminică 12 mai
Ziua 1 :Plecare din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranoupoli.

Luni 13 mai
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranoupoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Mănăstirii Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Gorgoepicousa”, adică „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei cruci), apoi mergem la Mănăstire Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii) de aici mergem spre capitala Muntelui Athos, Kareia aici vizităm Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), urmatorul obiectiv este Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei), apoi plecăm către chilia „Buna Vestire” –  Schitul Românesc Lacu. Închinare la Biserica Sfântul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu, la Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza, participăm la Vecernie si luăm masa.

Marți 14 mai
Ziua 3 :  Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă închiriem un microbuz cu care mergem spre Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului); Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului);  Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa multe şi alte sfinte moaşte, aghiazma Maicii Domnului), Mănăstirea Stavronichita ( icoana Sfântului Ierarh Nicolae care a fost găsita în mare şi a sângerat). De aici mergem la Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni “Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe “Faneromenos”), apoi plecăm spre Aghiazma Sfântului Atanasie, de aici vom merge spre Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), apoi plecam la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). Peştera Sfântului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos. Ne cazăm la schitul Prodromu, participăm la Vecernie si luăm masa.

Miercuri 15 mai
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă, luăm un microbuz cu care mergem spre capitala Muntelui Athos, Kareia aici vizităm Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele,  Tare Apărătoarea). Pe urma mergem pe jos 20 de minute până la Chilia Panaguda (unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat, ne închinam în biserica neschimbată de la moartea Sfântului Părinte). Apoi plecăm spre Mănăstirea Sfântul Pavel  (darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestia pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), ne vom caza la această mănăstire, participăm la Vecernie si luăm masa

Joi 16 mai
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masă la Sfântul Pavel apoi plecăm spre Ouranoupoli, iar de aici mergem către România.

Vineri 17 mai
Ziua 6 : Dimineaţă, pe 17 mai 2019 ajungem la Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupouli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt inclusi in cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.