Asociația Sf. Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos şi Salonic în 17-22 septembrie 2018

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 17 septembrie  până pe 22 septembrie 2018. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Luni 17 septembrie
Ziua 1 : Plecare din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Salonic unde vom merge la Biserica Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir ( Închinare la Moastele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Grigorie si Sfânta Anisia), Mănăstire Sfânta Teodora– închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), Piaţa Aristotel dacă mai avem timp. Apoi plecăm spre Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marţi 18 septembrie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Apoi coboram la portul Manastirii Dochiariu (icoana Maicii Domnului facatoare de minuni „Grabnic Ascultatoarea”). De aici plecam spre capitala Muntelui Athos, Kareia. Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa) Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea) apoi spre Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei, părticică din Sfânta Cruce). De aici luăm un microbuz spre Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, crucea de lemn încastrată în fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzeliţa, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani) ne vom caza la această mănăstire, participăm la Vecernie si luăm masa.

Miercuri 19 septembrie
Ziua 3 :  Dimineaţă după sfânta liturghie şi masă vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). Apoi plecam spre Aghiazma Sfântului Atanasie Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, izvorul Maicii Domnului). Pe urmă mergem la Mănăstirea Pantocrator. (ne inchinăm la icoana Maicii Domnului facatoare de minuni „Gherondissa” si icoana Sfantului Gheorghe „Faneromenos”); Mănăstirea Stavronichita ( icoana Sfântului Ierarh Nicolae care a fost găsita în mare şi a sângerat); Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului  si Capul Sfântului Ioan Gură de Aur).  Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Daca ne permite timpul facem si Manastirea Caracalu si Manastirea Filoteu. De aici vom merge  la chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu , la Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza, participăm la Vecernie si luăm masa.

Joi 20 septembrie
Ziua 4 : Dimineaţa Sfânta Liturghie şi masa la chilia „Buna Vestire”, apoi  vom merge  la  Mănăstirea Sfântul Pavel  (darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestia pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), ne vom caza la această mănăstire, participăm la Vecernie si luăm masa. Daca grupul doreste mergem pe jos si la Schitul Sfânta Ana.

Vineri 21 septembrie
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masă la Sfantul Pavel apoi  luăm vaporul din port până în Ouranopoli, de aici plecăm către România.

Sâmbătă 22 septembrie
Ziua 6 : Dimineaţa pe 22 septembrie ajungem la Bacău

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Transporter T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt inclusi in cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.