Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 16-22 februarie 2020

Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 16 februarie  până pe 22 februarie 2020. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănăstirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul:

Duminică 16 februarie 2020
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bacău la ora 16:00 pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒Salonic

Luni 17 februarie 2020
Ziua 2 : Vizitarea obiectivelor principale bisericești din Salonic Biserica Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și Sfânta Anisia și dacă va fi timp și disponibilitate din partea pelerinilor, Biserica Seminarului teologic – închinare la moaștele Sfintei Teodora din Tesalonic si a Sfântului Cuvios David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sfântului Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama. De aici plecăm spre Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marţi 18 februarie 2020
Ziua 3 : 
Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30. Până să ajungem la portul Dafne vaporul opreste pe la Mănăstirea Zografu, Mănăstirea Dochiaru, Mănăstirea Xenofont si Mănăstirea Sfântul Pantelimon. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Coborâm în portul Dafne si luăm un microbuz către Kareya, capitala Sfantului Munte de aici mergem la  Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), ne cazăm la Prodromu, participăm la Vecernie și luăm masa. După ce ne cazăm mergem pe jos 20 de minute până la Peştera Sfântului Atanasie Athonitul.

Miercuri 19 februarie 2020
Ziua 4 :  Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Prodromu închiriem un microbuz cu care mergem spre , Mănăstirea Marea Lavră ( putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), Aghiazma Sfântului Atanasie, apoi de aici mergem spre Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, aghiazma Maicii Domnului), Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos”) De aici vom merge  la –  Schitul Lacu. La Chilia Sfântului Artemie ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Joi 20 februarie 2020
Ziua 5 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Lacu luăm un microbuz spre capitala Muntelui Athos, Kareia aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa) Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea), mergem pe jos 20 de minute până la Panaguda, locul unde a vieţuit Sfântul Paisie Aghioritul, ne închinăm în biserica neschimbată de la moartea Sfântului Părinte şi vedem groapa ce şi-o pregătise pentru când va fi înştiinţat de plecarea la Domnul. Vizităm Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei), apoi din Kareya luăm un microbuz până la Chilia Sfântul Nicolae la Părintele Makarie românul ne vom caza, participăm va vecernie şi vom lua masa. 

Vineri 21 februarie 2020
Ziua 6 : Dimineaţă luăm masa apoi plecăm spre portul Dafne de unde luăm vaporul până în Ouranoupoli iar de acolo plecăm spre România unde ajungem pe 22 februarie 2020 dimineaţa la Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.