Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 23-28 martie 2020

Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 23 martie  până pe 28 martie 2020. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara.
Pentru rezervări sunaţi la 0754554274
Traseul cu mănăstirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul:

Luni 23 martie 2020
Ziua 1 : Plecare spre Athos la ora 5 dimineaţa din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marţi 24 martie 2020
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Mănăstirii Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), apoi mergem până la Mănăstire Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii). De aici plecăm cu un microbuz spre Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Ne închinăm la biserica Sfântului Dimitrie apoi la părintele Ştefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Miercuri 25 martie 2020
Ziua 3 :  Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Lacu închiriem un microbuz cu care mergem spre Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos”; Mănăstirea Stavronikita (ne închinăm la icoana Sfântului Nicolae găsită în mare),  Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, Aghiazma Maicii Domnului), de aici vom merge la Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani şi aghiazmatarul dorit de turci) apoi ne îndreptăm către Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). La schitul românesc Prodromu de vom caza. După ce ne cazăm mergem pe jos 20 de minute la Peștera Sfântului Atanasie Athonitul. Seara participăm la Vecernie şi luăm masa.

Joi 26 martie 2020
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Prodromu luăm un microbuz spre capitala Muntelui Athos, Kareia , dar mai întâi ne oprim la Aghiazma Sfântului Atanasie. În Kareya mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa) Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea), mergem pe jos 20 de minute până la Panaguda, locul unde a vieţuit Sfântul Paisie Aghioritul, apoi vizităm Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei), apoi din Kareya luăm un microbuz până la Chilia Părintelui român Makarie ne vom caza, participăm va vecernie şi vom lua masa. 

Vineri 27 martie 2020
Ziua 6 : Dimineaţă luăm masa apoi plecăm spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii) de la această mănăstire luăm vaporul până în Ouranoupoli iar de acolo plecăm spre România unde ajungem pe 28 martie 2020 dimineaţa la Bacau.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.