Pelerinaj la Muntele Athos 11-16 martie 2018

Organizăm pelerinaj la Muntele Athos și Salonic cu plecarea din Bacau în data de 11 martie  până pe 16 martie 2018. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Duminică 11 martie
Ziua 1 : Plecare din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli.

Luni 12 martie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, până să ajungem la portul mănăstirii Sfântul Pantelimon, vaporul opreste pe la Mănăstirile Zografu, Dohiariu şi Xenofont. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. De aici mergem spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon) unde ne închinăm la capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, şi de la Sfântul şi Dreptul Iosif. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa. De aici mergem în capitala Muntelui Athos, Kareia, Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa) Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea). Apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). Peştera Sfântului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos. Ne cazăm la Prodromu, participăm la Sfânta liturghie si luăm masa.

Marţi 13 martie
Ziua 3 :  Dimineaţă după sfânta liturghie şi masa la Prodromu închiriem un microbuz cu care vom merge spre Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, crucea de lemn încastrată în fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzeliţa, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), de aici plecăm la Aghiazma Sfântului Atanasie. Apoi Mănăstirea Caracalu (o particică din Sfânta Cruce, icoana făcătoare de minuni a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, capul Sfântului Apostol Bartolomeu, degetul cel mic de la mana dreapta a Sfântului Ioan Botezătorul, capul Sfântului Policarp, episcopul Smirnei), Mănăstirea Filoteu (icoana Maicii Domnului numita Glycophilousa sau Dulcea Sărutare, mâna dreaptă a Sfântului Ioan Gură de Aur), )următoarea este Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, izvorul Maicii Domnului). Pe urmă mergem la Mănăstirea Pantocrator. (Sfinte Moaşte păstrate în mănăstire: un deget de la piciorul Sfântului Ioan Botezătorul, piciorul cu pulpa al Sfântului Apostol Andrei, scutul Sfântului Mercurie, capul Sfântului Ioan cel Milostiv, capul Sfântului Teodor Stratilat, părticele din moaştele Sfântului Arhidiacon Stefan, ale Sfântului Ignatie, ale Sfântului Apostol Tit şi ale Sfântului Constantin cel Mare) . Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Mănăstirea Stavronichita ( icoana Sfântului Ierarh Nicolae care a fost găsita în mare şi a sângerat), apoi ne îndreptam spre Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului apostol Andrei).Urmatorul obiectiv este Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului si capul Sfantului Ioan Gura de aur). De aici vom merge  la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Închinare la Biserica Sfântul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu, la Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Sfânta liturghie şi masă).

Miercuri 14 martie
Ziua 4 : Dimineaţa după sfânta liturghie şi masă luăm un microbuz cu care mergem spre spre Mănăstirea Sfântul Pavel  (darurile Magilor : aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestia pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), ne vom caza la această mănăstire. La alegerea grupului putem să vizităm şi Mănăstirea Dionisiu sau Schitul Sfanta Ana. Seara participăm la Sfânta liturghie şi masă la Mănăstirea Sfântul Pavel.

Joi 15 martie
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masa la Sfântul Pavel apoi plecăm spre Ouranopoli cu vaporul. De aici mergem către Salonic unde vom merge la Biserica Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir ( Închinare la Moastele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfântul Grigorie si Sfânta Anisia), Mănăstire Sfânta Teodora– închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), Piaţa Aristotel dacă mai avem timp. Seara vom pleca spre România

Vineri 16 martie
Ziua 6 : Dimineaţă, pe 16 martie 2018 ajungem la Bacau.

Preţ 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Transporter T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.