Pelerinaj la Muntele Athos 12-17 august 2015 cu plecare din Bacau (280 euro cu toate cheltuielile incluse)

IMG_20150503_103658 Organizam pelerinaj la Muntele Athos destinat exclusiv barvatilor, cu plecarea din Bacau in data de 12.08.2015 pana pe 17.08.2015, traseul si itinerariul acestui pelerinajului la Sfantul Munte este urmatorul :

Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Ziua 2 : Deplasare cu vaporul spre Muntele Athos, vom ajunge in portul Dafni, de aici vom merge in capitala Muntelui Athos, Kareia, ne vom indrepta spre manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Ziua 3Deplasare cu masina la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Ziua 4Plecare la Morfono de unde vom merge cu masina la Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, izvorul Maicii Domnului). Schitul romanesc Colciu (inchinare la mormantul Parintelui Dionisie Ignat). Mergem la Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului); ne cazam la aceasta manastire.

Ziua 5Deplasare la Kareia (capitala), inchinare la Manastirea Cutlumus, Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita); Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), Manastirea Pantocrator (inchinare la icoana Maicii Domnului Gherontissa); Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici.

Ziua 6 : Participare la Sfanta Liturghie. Plecare spre Romania.

Pret : 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Pasaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri (aer conditionat). Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10/20 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri. Se asigura o masa pe zi la manastirea unde vom fi cazati.
• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 ,ori puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

2 comentarii la „Pelerinaj la Muntele Athos 12-17 august 2015 cu plecare din Bacau (280 euro cu toate cheltuielile incluse)

  1. Buna ziua,

    As vrea sa ne alaturam unui grup ce merge la Sf.Munte . Suntem 4 barbati care am merge pana acolo cu masina noastra . Ma intereseaza sa plecam de pe 7_8 august. Ne puteti ajuta? Multumesc,

    Cristian Mosneagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.