Pelerinaj la Muntele Athos 14-19 septembrie 2015 cu plecare din Bacau (280 euro cu toate cheltuielile incluse)

DSCN0770Organizam pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacau in data de 14.09.2015 pana pe 19.09.2015, traseul cu manastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :

Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe feribotul spre Muntele Athos, pana sa ajungem la portul Dafni feribotul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste manastiri le putem vedea de pe feribot in drumul nostru spre Dafni. De aici vom merge in capitala Muntelui Athos, Kareia, cautam un microbuz cu care ne vom indrepta spre manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Ziua 3Deplasare cu masina la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Ziua 4Plecare la Morfono de unde vom merge cu masina la Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului). Schitul romanesc Colciu (inchinare la mormantul Parintelui Dionisie Ignat). Mergem la Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului); ne cazam la aceasta manastire.

Ziua 5Deplasare la Kareia (capitala), inchinare la Manastirea Cutlumus, Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita); Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), Manastirea Pantocrator (inchinare la icoana Maicii Domnului Gherontissa); Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici.

Ziua 6 : Participare la Sfanta Liturghie. Plecare spre Romania.

Pret : 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Pasaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri (aer conditionat). Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10/15 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri. Se asigura o masa pe zi la manastirea unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie). 
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.

• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.

• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.
Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 in cazul in care nu ne gasiti la primul numar, ori puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.