Pelerinaj la Muntele Athos 19-24 iunie 2018

Update: 2 locuri libere
Organizăm pelerinaj la Muntele Athos și Salonic cu plecarea din Bacau în data de 19 iunie  până pe 24 iunie 2018. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Ziua I – 19 iunie
Plecare din Bacau la ora 6 pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli.

Ziua II – 20 iunie
Ridicam de dimineata diamonitirele si plecam cu vaporul de la ora 6:30 spre Manastirea Grigoriu, aici vizitam manastirea (un fragment din Sfanta cruce etc.). De la acesta manastire mergem pe jos spre Manastirea Dionisiu ( moastele Sfantului Nifon), pe urma plecam spre Manastirea Sfantul Pavel (darurile Magilor : aur, smirnă, tămâie; o bucată din „Trestia„ pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), ne vom caza la această mănăstire, participam la vecernie si luam masa.
 
Ziua III – 21 iunie
Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa inchiriem un microbuz local cu care mergem spre Manastirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului si capul Sfantului Ioan Gura de aur); apoi Schitul Sfantul Andrei (închinare la capul Sfântului apostol Andrei); Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa); Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea);  Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); Mănăstirea Pantocrator. (Sfinte Moaşte păstrate în mănăstire: un deget de la piciorul Sfântului Ioan Botezătorul, piciorul cu pulpa al Sfântului Apostol Andrei, scutul Sfântului Mercurie, capul Sfântului Ioan cel Milostiv, capul Sfântului Teodor Stratilat, părticele din moaştele Sfântului Arhidiacon Stefan, ale Sfântului Ignatie, ale Sfântului Apostol Tit şi ale Sfântului Constantin cel Mare); Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, izvorul Maicii Domnului); Mănăstirea Caracalu (o particică din Sfânta Cruce, icoana făcătoare de minuni a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, capul Sfântului Apostol Bartolomeu, degetul cel mic de la mana dreapta a Sfântului Ioan Botezătorul, capul Sfântului Policarp, episcopul Smirnei); Mănăstirea Filoteu (icoana Maicii Domnului numita Glycophilousa sau Dulcea Sărutare, mâna dreaptă a Sfântului Ioan Gură de Aur); De aici vom merge  la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Închinare la Biserica Sfântul Dimitrie , la Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).
 
Ziua IV – 22 iunie
Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa plecam cu un microbuz spre Aghiazma Sfântului Atanasie; apoi Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, crucea de lemn încastrată în fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzeliţa, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani); Apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul). Peştera Sfântului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos. Ne cazăm la Prodromu schitul romanesc, participăm la Vecernie si luăm masa.
 
Ziua V – 23 iunie
Dimineata dupa Sfanta Liturghie si masa plecam cu un microbuz spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon) unde ne închinăm la capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, şi de la Sfântul şi Dreptul Iosif. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa; dupa aceasta plecam pe jos spre Manastirea Xenofont ( ne vom inchina la icoana Maicii Domnului, numita „Povatuitoarea”, adica „Indrumatoarea” (Hodighitria); icoana Sfantului Gheorghe si icoana Sfantului Dimitrie, si sfintele moaste); apoi mergem la Manastirea Dochiariu (ne inchinam la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului  „Gorgoepicousa”, adica „Grabnic Ascultatoarea”, o particica din lemnul Sfintei cruci). De aici mergem spre Ouranopolis cu vaporul, apoi spre România.

Ziua V – 24 iunie
Dimineaţă, pe 24 iunie 2018 ajungem la Bacau.

Preţ 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Transporter T5 cu 8+1 locuri sau Mercedes Sprinter 8+1 locuri. Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.