Pelerinaj la Muntele Athos 21-26 iunie 2015 cu plecare din Bacau (280 euro cu toate cheltuielile incluse)

sfantul-pavel-athos-(2)
Organizam pelerinaj catre Muntele Athos cu plecarea din Bacau in data de 21 iunie 2015 pana pe data de 26 iunie 2015, traseul si itinerariul pelerinajului este urmatorul :

Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Ziua 2 : Ouranopoli, deplasare cu vaporul la Sfantul Munte, vom ajunge in portul Dafni, de aici vom merge in capitala Muntelui Athos, Kareia, ne vom indrepta spre  Manastirea Cutlumus, (ne inchinam la icoana Maicii Domnului facatoare de minuni „Pazitoarea de rele”). Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita)apoi mergem la Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici, luam masa apoi participam la Vecernie.

Ziua 3Participam la Sfanta Liturghie, ne inchinam la sfintele moaste, apoi vom inchiria un microbuz din Kareia si vom pleca spre Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, aceasta a venit pe mare singura prin minune de la Bizant, izvorul Maicii Domnului). Ajungem la Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Maicii Domnului Cucuzelita, icoana Maicii Domnului Econoama, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani).
De aici mergem la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Ziua 4 :  Participam la Sfanta Liturghie, luam masa la trapeza manastirii (sala de mese), Pe urma plecam cu microbuzul la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu, ne vom caza si vom participa la Slujba Vecerniei.

Ziua 5Participam la Sfanta Liturghie in biserica chiliei Buna Vestire apoi plecam spre Manastirea Sfantul Pavel, aici este o bucata din Trestia pe care i-a dat-o in mana Mantuitorului spre batjocura Irod. Tot aici se mai afla o cutie de argint cu Darurile pe care le-au adus magii Mantuitorului la Betleem (aur, smirna si tamaie): 14 bucati aur, 62 bucati smirna si tamaie insirata pe sarma. La aceasta manastire mai gasim si o bucata din Sfanta Cruce.

Ziua 6 : Participare la Sfanta Liturghie in manastire. Plecare spre Ouranopoli, de unde ne intoarcem spre Romania pe acelasi traseu

Pret : 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Pasaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.

Observatii :  Transportul la acest pelerinaj se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri. Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10/20 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri. Se asigura o masa pe zi la manastirea unde vom fi cazati.

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numarul de telefon: 0748 756 887  sau puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pelerinajesfantulmunteathos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.