Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 15-21 August 2023, priveghere pe vârful Athon 2033m, de praznicul schimbării la față

Panagia Tours organizează pelerinaj la Sfântul Munte Athos, plus Salonic (3 nopți în Sfântul Munte și o noapte la Ouranoupolis), cu urcare pe vârful Athonului la altitudinea de 2033 m pentru participarea la Privegherea cu ocazia Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului. Acest pelerinaj se adresează celor cu o conditie fizică bună deoarece urcarea spre varf este o urcare de 6-7 ore, iar alte 4-5 ore este coborarea. Plecarea se face din Suceava, Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu în data de 15 August până pe 21 August 2023. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Botoşani, Iaşi sau București ori alte oraşe din ţară.

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 15-21 August 2023, priveghere pe vârful Athon 2033m, de praznicul schimbării la față
Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 15-21 August 2023 cu urcare pe vârful Athon 2033m

Preţ 450 euro cu următoarele cheltuieli incluse :

– Transportul rutier România-Grecia dus-întors;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vapoarele dus-întors;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze;
– Ghid cu experiență, vorbitor de limba greacă;
– 3 seri de cazare cu doua mese pe zi în Sfântul Munte

Cazarea la Ouranoupoli (Panorama Spa Hotel), aproximativ 25 euro, nu este inclusă în preț, nici mesele în afara Sfântului Munte sau pe drum!

Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj la Sfântul Munte Athos este urmatorul:

Marți 15 august 2023
Ziua 1 : Plecare spre Athos din Suceava la ora 15:00 și din Bacău la ora 18:00, pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒Kulata

Miercuri 16 august 2023
Ziua 1 : Ajungem dimineață în orașul Salonic, unde ne închinăm la moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de mir, moaștele Sfintei Mucenițe Anisia și ale Sfântului Grigorie Kallidis, apoi plecăm către Ouranoupolis (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Ne cazăm în Ouranoupolis la o pensiune și ne odihnim .

Joi 17 august 2023
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopolis, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 6:30, coborâm la portul mănăstirii Simonos Petras și urcăm 30 de minute până la mănăstire și ne închinăm la odoarele mănăstirii, apoi coborâm în port și luăm din nou vaporul până la Schitul Sfânta Ana, urcăm pe scări 30 de minute până la schit, ne cazăm, apoi putem face o drumeție și până la coliba unde a viețuit Sfântul Iosif Isihastul. Este posibil ca datorită aglomerației foarte mare de pelerini să fim nevoiți să dormim în saci de dormit în curtea mănăstirii.

Vineri 18 august 2023
Ziua 3 : Dimineaţă la ora 5 dimineața plecăm spre  Chilia Panagia la cota 1500 m altitudine. De la chiriaconul Schitului Sfânta Ana, durează o ora şi un sfert până se ajunge la intersecţia (la cruce, facem o pauză) de unde se urmeză drumul către culme. Dupa o ora şi jumătate urmând drumul marcat prin pădurea de stejar şi pin se ajunge la capela Panaghia aflată la 1500 m altitudine. Aici există un spatiu amenjat și o bisericuță, în interior avem o fântână. Vom face o pauză în acest loc, de obicei se oferă o masă (supă, lukumi și ouzo) de către călugări Se merge apoi pe culme, în zig-zag, către creasta vizibilă, care atinge altitudinea de 1900 m. Va mai trece încă o ora până se ajunge la bisericuța Schimbarea la Faţă la cota 2033 m. Spre seară se adună sute de pelerini şi monahi ce urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă.

Sâmbătă 19 august 2023
Ziua 4 : Dimineaţa vom începe coborârea de pe Athon iar apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici mergem cu un microbuz până la aghiazma Sfântului Atanasie, apoi plecăm spre Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Ne închinăm la biserica Sfântului Dimitrie apoi la părintele Ştefan Nuţescu ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Duminică 20 august 2023
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie și masă la Schitul Lacu apoi închiriem un microbuz ca să mergem spre Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, pe urmă mergem Aghiazma Maicii Domnului, Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul românesc Colciu, locul unde a viețuit părintele Dionisie Ignat. apoi mergem la Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii), Mănăstirea Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii), apoi  Mănăstirea Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), de aici luăm vaporul spre portul din Ouranoupolis. Din Ouranoupolis plecăm cu mașina către România

Luni 21 august 2023
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 7:00 dimineața în Bacău.

Avans : 100 Euro/persoană plătiți în contul firmei pe bază de factură după ce ne furnizați datele de facturare. Avansul nu este recuperabil dacă anulați cu mai putin de 14 zile înainte de ziua plecării.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus.

Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observații:

Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5.1 sau Mercedes Sprinter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice (furtună pe mare), să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte cu vaporul și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel sau să închiriem un microbuz care să ne ducă pe uscat, acest cost va fi suportat de către pelerin (25 euro nu sunt incluși în cei 450 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Dacă vor mai exista și alte costuri suplimentare pelerinii înscriși vor fi informați.

Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).  

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: +40754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.