Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 22-27 aprilie 2022 (Sfintele Paști în Athos)

Panagia Tours organizează un pelerinaj deosebit la Sfântul Munte Athos de Sfintele Paști cu participare la Slujba de Înviere. Plecarea se face din Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu în data de 22 aprilie până pe 27 aprilie 2022. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară.

Pentru a putea intra în Grecia trebuie să prezentați unul din următoarele documente:

 • Update: condiții valabile din 7 februarie 2022 până pe 21 martie 2022 (momentan)
 • Cei vaccinați cu prima sau a doua doza nu mai veche de 9 luni sau doza booster vor prezenta certificatul de vaccinare;
 • Certificat de trecere prin boală nu mai vechi de 180 zile și nu mai nou de 14 zile de la data primului test pozitiv;
 • Test Rapid negativ nu mai vechi de 24 de ore sau test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore.
pelerinaj la Sfântul Munte Athos de Pasti 2022
Pelerinaj la Sfântul Munte Athos cu participare la Slujba de înviere

Preţ 330 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență, vorbitor experimentat de limba greacă;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.


Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj la Muntele Athos este urmatorul:

Vineri 22 aprilie 2022
Ziua 1 : Plecare în Pelerinaj la Sfântul Munte Athos din Bacău, după amiază, pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Mergem în orașul Salonic, unde ne închinăm la moaștele Sfântului Dimitrie, izvorâtorul de mir, apoi plecăm spre Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Ne cazăm în Ouranoupoli la o pensiune.

Sâmbătă 23 aprilie 2022
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Mănăstirii Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), apoi mergem până la Mănăstire Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii) apoi mergem spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). De aici plecăm cu un microbuz spre Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Ne închinăm la biserica Sfântul Dimitrie apoi la părintele Ştefan Nuţescu ne vom caza (participăm la Slujba învierii şi masă la Schitul românesc Lacu).

Duminică 24 aprilie 2022
Ziua 3 : Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Lacu închiriem un microbuz cu care mergem către Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, apoi Aghiazma Maicii Domnului, Mănăstirea Caracalu, Mănăstirea Vatopedu daca este deschisa (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului) De aici mergem spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlăcrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), apoi vizităm Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei). Plecăm spre Aghiazma Sfântului Atanasie, Peștera Sfantului Atanasie, ne cazăm la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), participăm la vecernie şi vom lua masa. 

Luni 25 aprilie 2022
Ziua 4 : Dimineaţa după masă luăm un microbuz până în Kareya capitala Sfântului Munte Athos, vizităm Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea), mergem la Panaguda, chilia unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul, apoi din Kareya luăm un microbuz până la Chilia Sfantul Nicolae din Kapsala la Părintele român Macarie, ne vom caza, participăm la vecernie şi vom lua masa. 

Marți 26 aprilie 2022
Ziua 5 : Participăm la masă apoi plecăm spre portul Dafne, de unde vom pleca către Ouranopoli. Apoi mergem spre România.

Miercuri 27 aprilie 2022
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 6:00 dimineața în Bacău.

Avans minim: 100 Euro/persoană Avansul nu este recuperabil dacă anulați cu mai putin de 14 zile înainte de ziua plecării.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte la interior!

Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observații:

Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15 euro nu sunt incluși în cei 330 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).

Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).  

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: tel:+40754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Contactează-ne:

  Condiții de intrare în România și carantină

  Nu se mai intră în carantina la intrarea în România când ne întoarcem din Grecia!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.