Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 22 -27 Iulie 2022 cu participare la privegherea pentru Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Prodromița

Panagia Tours organizează pelerinaj la Sfântul Munte Athos. Plecarea se face din Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu în data de 22 iulie până pe 27 iulie 2022. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară.

Din 2 mai 2022, pentru a putea intra în Grecia nu mai este necesar certificat de vaccinare, test sau dovada trecerii prin boala!

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 22 - 27 Iulie 2022
Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 22 – 27 Iulie 2022

Preţ 350 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență, vorbitor experimentat de limba greacă;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj la Muntele Athos este urmatorul:

Vineri 22 iulie 2022
Ziua 1 : Plecare spre Athos din Bacău, dimineața la ora 0:00, pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Mergem în orașul Salonic, unde ne închinăm la moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir, moaștele Sfintei Mucenițe Anisia și ale Sfântului Grigorie Kallidis, apoi plecăm către Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Ne cazăm în Ouranoupoli la o pensiune.

Sâmbătă 23 iulie 2022
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi neîmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Mănăstirii Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), apoi mergem pe jos 20 de minute până la Mănăstire Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii) apoi mergem tot pe jos o ora si 20 minute spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). De aici plecăm cu un microbuz spre Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Ne închinăm la biserica Sfântului Dimitrie apoi la părintele Ştefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Duminică 24 iulie 2022
Ziua 3 : Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Lacu închiriem un microbuz cu care mergem către Mănăstirea Vatopedu daca este deschisa (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului) De aici mergem spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), apoi vizităm Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos”. Apoi mergem la Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, Aghiazma Maicii Domnului, apoi mergem la Aghiazma Sfântului Atanasie, de aici plecăm către Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), Peștera Sfantului Atanasie. Vom participa la privegherea pentru Cinstirea Icoanei Maicii Domnului – Prodromița . Schitul Prodromu . Datorită numărului foarte mare de pelerini la priveghere este posibil să fim nevoiți să dormim afară în curtea schitului sau la arhondaric, de aceea va fi necesar să aveți sac de dormit și izopren!

Luni 25 iulie 2022
Ziua 4 : Dimineaţa după masă luăm un microbuz până în Kareya la Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei), Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea), mergem pe jos 20 de minute pâna la Chilia Panaguda, locul unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul apoi din Kareya luăm un microbuz până la Chilia Sfantul Nicolae din Kapsala la Părintele român Macarie, ne vom caza, participăm la vecernie şi vom lua masa. 

Marți 26 iulie 2022
Ziua 5 : Participăm la masă apoi mergem cu un microbuz până la portul Dafne de unde mergem cu vaporul până la Ouranopoli. Apoi plecăm spre România.

Miercuri 27 iulie 2022
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 6:00 dimineața în Bacău.

Avans : 100 Euro/persoană plătiți în cont pe bază de factură după ce ne furnizați datele de facturare. Avansul nu este recuperabil dacă anulați cu mai putin de 14 zile înainte de ziua plecării.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte la interior!

Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observații:

Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15 euro nu sunt incluși în cei 350 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).

Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).  

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: tel:+40754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.