Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 24-30 septembrie 2023

Panagia Tours organizează pelerinaj la Sfântul Munte Athos, plus Salonic (3 nopți în Sfântul Munte și o noapte la Ouranoupolis) . Plecarea se face din Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu în data de 24 Septembrie până pe 30 Septembrie 2023. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani, Iaşi sau București ori alte oraşe din ţară.

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 24-30 septembrie 2023
Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 24-30 Septembrie 2023

Preţ 450 euro cu următoarele cheltuieli incluse :

– Transportul rutier România-Grecia dus-întors;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vapoarele dus-întors;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze;
– Ghid cu experiență, vorbitor de limba greacă;
– 3 seri de cazare cu doua mese pe zi în Sfântul Munte

Cazarea la Ouranoupoli (Panorama Spa Hotel), aproximativ 25 euro, nu este inclusă în preț, nici mesele în afara Sfântului Munte sau pe drum!

Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj la Sfântul Munte Athos este urmatorul:

Duminică 24 septembrie 2023
Ziua 1 : Plecare spre Athos din Bacău, la ora 18:00, pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒Kulata

Luni 25 septembrie 2023
Ziua 1 : Ajungem dimineață în orașul Salonic, unde ne închinăm la moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de mir, moaștele Sfintei Mucenițe Anisia și ale Sfântului Grigorie Kallidis, apoi plecăm către Ouranoupolis (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Ne cazăm în Ouranoupolis la o pensiune și ne odihnim .

Marți 26 septembrie 2023
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopolis, apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 6:30, coborâm la portul Mănăstirii Dochiariu (ne închinăm la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”, o părticică din lemnul Sfintei Cruci), apoi mergem pe jos 20 de minute până la Mănăstirea Xenofont (ne închinăm la odoarele mănăstirii), apoi luăm un microbuz spre Schitul Lacu. Ajungem la Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Ne închinăm la biserica Sfântului Dimitrie apoi la părintele Ştefan Nuţescu ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă). Dacă timpul ne permite mergem pe jos 15 minute și la chilia părintelui Pimen Vlad să luăm o binecuvântare și să vorbim cu părintele, dacă acesta este disponibil.

Miercuri 27 septembrie 2023
Ziua 3 : Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Lacu luăm un microbuz cu care mergem către Aghiazma Sfântului Atanasie, și Schitul Românesc Prodromu, dacă ne permite timpul mergem și la Peștera Sfântului Atanasie. Plecăm apoi la Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, pe urmă mergem Aghiazma Maicii Domnului, Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului), Schitul românesc Colciu, locul unde a viețuit părintele Dionisie Ignat. Plecăm spre Chilia Sfântul Nicolae din Kapsala la Părintele român Macarie, ne vom caza, participăm la vecernie și vom lua masa.

Joi 28 septembrie 2023
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie și masă mergem pe jos 40 de minute până în capitală, dar pe drum ne oprim la Chilia Axion Estin și ne închinăm, unde a coborât Arhangelul Gavriil și a cântat cântarea „Cuvine-se cu adevărat”. La Kareya ne închinăm la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), apoi vizităm Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei). De aici mergem cu un microbuz spre Mănăstirea Simonos Petra, ne închinăm apoi coborâm în portul mănăstirii de unde luăm un vapor spre Schitul Sfânta Ana unde ne vom caza și vom lua masa. Dacă pelerinii doresc putem face o drumeție și până la coliba unde a viețuit Sfântul Iosif Isihastul.

Vineri 29 septembrie 2023
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie și masă la Schitul Sfânta Ana apoi mergem cu vaporul spre portul din Ouranoupolis. În drumul nostru cu vaporul vom trece pe lângă Mănăstirea Dionisiu, Mănăstirea Grigoriu, Mănăstirea Simonos Petra și Mănăstirea Sfântul Pavel. Din Ouranoupolis plecăm cu mașina către România

Sâmbătă 30 septembrie 2023
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 7:00 dimineața în Bacău.

Avans : 100 Euro/persoană plătiți în contul firmei pe bază de factură după ce ne furnizați datele de facturare. Avansul nu este recuperabil dacă anulați cu mai putin de 14 zile înainte de ziua plecării.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus.

Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observații:

Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5.1 sau Mercedes Sprinter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice (furtună pe mare), să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte cu vaporul și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel sau să închiriem un microbuz care să ne ducă pe uscat, acest cost va fi suportat de către pelerin (25 euro nu sunt incluși în cei 450 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Dacă vor mai exista și alte costuri suplimentare pelerinii înscriși vor fi informați.

Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).  

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: +40754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.