Pelerinaj la Sfântul Munte Athos în 16-21 august 2022, priveghere pe Vârful Athonului (2033 m) cu ocazia praznicului Schimbării la Față a Domnului.

Panagia Tours organizează pelerinaj la Sfântul Munte Athos cu urcare pe vârful Athonului la altitudinea de 2033 m pentru participarea la Privegherea cu ocazia Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului.   Acest pelerinaj se adresează celor cu o conditie fizică bună deoarece urcarea spre varf este o urcare de 6-7 ore, iar alte 4-5 ore este coborarea. Plecarea se face din Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu în data de 16 august până pe 21 august 2022. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară.

Din 2 mai 2022, pentru a putea intra în Grecia nu mai este necesar certificat de vaccinare, test sau dovada trecerii prin boala!

Pelerinaj la Muntele Athos 16-21 august 2022 cu Hram pe vârful Athon
Cât costă un Pelerinaj la Sfântul Munte Athos în 16 – 21 august 2022 cu priveghere pe varful Athon ?

Preţ 350 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență, vorbitor experimentat de limba greacă;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj la Muntele Athos este urmatorul:

Marți 16 august 2022
Ziua 1 : Plecare spre Athos din Bacău, la ora 0:00 , pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Mergem în orașul Salonic, unde ne închinăm la moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de mir, moaștele Sfintei Mucenițe Anisia și ale Sfântului Grigorie Kallidis, apoi plecăm către Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Ne cazăm în Ouranoupoli la o pensiune.

Miercuri 17 august 2022
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos, până să ajungem la Mănăstirea Sfantul Pavel vaporul opreşte pe la Mănăstirile Zografu, Dochiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, portul Dafne și Mănăstirea Simonpetra. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru spre Sfantul Pavel, după ce ajungem în port mergem la Mănăstire, ne închinăm la darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare, de aici mergem o oră pe jos până până la Schitul Sfânta Ana unde vom lua masa și ne vom caza (ne închinăm la odoarele schitului o parte din piciorul Sfintei Ana și icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana, mama Maicii Domnului), este posibil ca datorită aglomerației foarte mare de pelerini să fim nevoiți să dormim în saci de dormit în curtea mănăstirii.

Joi 18 august 2022
Ziua 3 : La ora 5 dimineața plecăm spre  Chilia Panagia la cota 1500 m altitudine. De la chiriaconul Schitului Sfânta Ana, durează o ora şi un sfert până se ajunge la intersecţia (la cruce, facem o pauză) de unde se urmeză drumul către culme. Dupa o ora şi jumătate urmând drumul marcat prin pădurea de stejar şi pin se ajunge la capela Panaghia aflată la 1500 m altitudine. Aici există un spatiu amenjat și o bisericuță, în interior avem o fântână. Vom face o pauză în acest loc, de obicei se oferă o masă (supă, lukumi și ouzo) de către călugări Se merge apoi pe culme, în zig-zag, către creasta vizibilă, care atinge altitudinea de 1900 m. Va mai trece încă o ora până se ajunge la bisericuța Schimbarea la Faţă la cota 2033 m. Spre seară se adună sute de pelerini şi monahi ce urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă.

Vineri 19 august 2022
Ziua 4 : Vom începe coborârea de pe athon iar apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici mergem cu un microbuz până la aghiazma Sfântului Atanasie, apoi plecăm la Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos” ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă). La Pantocrator este hramul mănăstirii și va fi o slujba deosebită.

Sâmbătă 20 august 2022
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masa la Pantocrator apoi cu un microbuz plecăm spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) apoi mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Vatopedu dacă este deschisă (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului). După toate acestea mergem spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). Din portul mănăstirii vom lua vaporul spre Ouranopoli unde ajungem în jur de ora 14:30. Apoi plecăm spre România.

Duminică 21 august 2022
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 6:00 dimineața în Bacău.

Avans : 100 Euro/persoană plătiți în contul firmei pe bază de factură după ce ne furnizați datele de facturare. Avansul nu este recuperabil dacă anulați cu mai putin de 14 zile înainte de ziua plecării.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte la interior!

Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observații:

Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (20 euro nu sunt incluși în cei 350 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).

Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).  

Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: tel:+40754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Contactează-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.