Pelerinaj la Sfântul Munte Athos si Salonic între 27 martie – 01 aprilie 2016

12705525_452349364950984_5085854555290830216_nOrganizăm pelerinaj la Muntele Athos si Salonic cu plecarea din Bacau în data de 27 martie 2016 până pe 01 aprilie 2016 . Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :

Duminică 27 martie
Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Ramnicu Sarat ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Luni 28 martie
Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe vaporul spre Muntele Athos, pana sa ajungem la portul Dafni vaporul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste manastiri le putem vedea de pe vapor in drumul nostru spre Dafni. Ne vom indrepta spre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Marti 29 martie
Ziua 3 : De aici inchiriem un microbuz cu care vom merge spre aghiazma Sfantului Atanasie,apoi Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului), apoi plecam spre Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), de aici mergem la Manastirea Stavronikita (mana Sfintei Ana, mana Sfantului Elefterie, particele de la Sfintii Trei Ierarhi si de la alti sfinti), apoi vom merge spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului), urmatoarea Manastire la care mergem este Filoteu (icoana Maicii Domnului Dulcea Iubitoarea, icoana Maicii Domnului Gherontissa,care a venit in chip minunat din Nigrita, precum o bucata dintr-un cui de la Crucea Domnului, daruit manastirii de imparatul Nichifor Botaniatul, mana dreapta a Sfantului Ioan Gura de Aur, Piciorul Sfantului Pantelimon), apoi Manastirea Caracalu (o particica dinSfanta Cruce, icoana facatoare de minuni a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, capul Sfantului Apostol Bartolomeu, degetul cel mic de la mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, capul Sfantului Policarp, episcopul Smirnei,  icoana facatoare de minuni pictata de un necunoscut zugrav in jurul anului 1540. In anul 1700 un incendiu a distrus toata manastirea cu exceptia icoanei ,i-a fost ars doar spatele, fata ramanandu-i intacta), apoi mergem la Schitul Lacu. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu sau la parintele Pimen Vlad ne vom caza.

Miercuri 30 martie
Ziua 4 : Dimineata plecam spre capitala Muntelui Athos, Kareia, Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), Manastirea Cutlumus (icoana Mantuitorului si a Maicii Domnului, numita „Mijlocitoarea” si „Pazitoarea de rele”, ambele facatoare de minuni. In paraclisul manastirii se afla icoana Maicii Domnului „Tare Aparatoare” (secolul XIII), aparatoare de foc si de frica.) apoi ne indreptam spre Chilia Panaguda (unde a viețuit Sfântul Paisie Aghioritul, cel de curând canonizat),urmatorul obiectiv este Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei, Seminarul teologic Athoniada), ne vom caza aici

Joi 31 martie
Ziua 5 : Participam la Sfanta Liturghie la Sfantul Andrei apoi plecam pe jos 30 de minute pana la Manastirea Sfantul Pantelimon (Russikon) unde ne inchinam la capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, și de la Sfântul și Dreptul Iosif. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa. De la aceasta manastire plecam spre Ouranopoli unde ne vom caza (camere cu doua sau trei paturi)

Vineri 1 aprilie
Ziua 6 : Plecam de dimineata la ora 6 din Ouranopoli catre Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Grigorie si Sfanta Anisia), Biserica Seminarului teologic – închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), Piata Aristotel. Apoi plecam spre Romania, unde vom ajunge  a doua zi.

Preţ : 160 euro + 25 euro diamonitirionul + feribotul, transportul in Sfântul Munte si cazare Ouranopoli 95 euro = 280 euro in total cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.
– Cazare in Ouranopoli
– Cazarea si masa sunt asigurate de manastiri si sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri dar obiectivele afisate vor fi atinse. Se asigura doua mese pe zi la manastirile unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.

• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.
• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: 7 pelerini înscrişi + 1 loc gratis!

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 în cazul în care nu ne gasiţi la primul numar, ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pentru lista cu restul pelerinajelor vizitati pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.