Pelerinaj la Sfântul Munte Athos si Salonic între 28 februarie – 04 martie 2016

imagine-e1435252624767Organizăm pelerinaj la Muntele Athos si Salonic cu plecarea din Bacau în data de 28 februarie 2016 până pe 04 martie 2016 . Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :

Duminică 28 februarie
Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Ramnicu Sarat ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Luni 29 februarie
Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe vaporul spre Muntele Athos, pana sa ajungem la prima manastire la care ne oprim, vaporul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont. Aceste manastiri le putem vedea de pe vapor in drumul nostru spre Manastirea ruseasca Sfantul Pantelimon (Russikon). Aici coboram si mergem sa ne inchinam la Sfintele moaste din manastire ( capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, și de la Sfântul și Dreptul Iosif ). De aici mergem in capitala Muntelui Athos, Kareia.  Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), Manastirea Cutlumus,  apoi ne indreptam spre Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici

Marti 1 martie
Ziua 3 : De aici inchiriem un microbuz cu care vom merge spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului). Schitul Sfantul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata şi alte odoare ale schitului); Manastirea Stavronichita ( icoana Sfantului Ierarh Nicolae care a fost gasita in mare si a sangerat); Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului); Mănăstirea Filoteu ( (Icoana Maicii Domnului  Glycophilousa – Dulce Sărutare); Mănăstirea Caracalu (închinare la odoarele mănăstirii); Chilia Buna Vestire – Schitul romanesc Lacu, la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Miercuri 2 martie
Ziua 4 :  Plecăm spre Schitul romanesc Prodromu, ne oprim întai la izvorul Sfântului Atanasie, apoi la Mănăstirea Marea Lavra (închinare la moaştele Sfantului Atanasie, crucea de lemn încastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coţi, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume având peste 1000 de ani); ajungem la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Ne cazăm aici.

Joi 3 martie
Ziua 5 : Plecam spre portul Dafne, ne imbarcam pe vaporul spre Ouranopoli unde ne vom caza.

Vineri 4 martie
Ziua 6 : Plecare din Ouranopoli catre Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Grigorie si Sfanta Anisia). Biserica Sfanta Sofia. Tot in aceeasi biserica se afla si moastele Cuviosului David al Tesalonicului. In curte, este aghiasma Sfintei Teodora. Apoi plecam spre Romania.

Preţ : 165 euro + 25 euro diamonitirionul + feribotul şi transportul in Sfântul Munte 95 euro = 285 euro in total cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.
– Cazarea si masa sunt asigurate de manastiri si sunt gratuite in Sfantul Munte.
– Cazarea o noapte in Ouranopoli

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri dar obiectivele afisate vor fi atinse. Se asigura doua mese pe zi la manastirile unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.

• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.
• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: 7 pelerini înscrişi + 1 gratis!

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 în cazul în care nu ne gasiţi la primul numar, ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pentru lista cu restul pelerinajelor vizitati pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.