Pelerinaj la Sfântul Munte Athos si Salonic între 7-12 februarie 2016

2Organizăm pelerinaj la Muntele Athos si Salonic cu plecarea din Bacau în data de 7 februarie 2016 până pe 12 februarie 2016 . Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi. Traseul cu mănastirile vizitate in acest pelerinaj este urmatorul :

Joi 7 februarie
Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Ramnicu Sarat ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Vineri 8 februarie
Ziua 2 : Ridicam de dimineata diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne imbarcam pe vaporul spre Muntele Athos, pana sa ajungem la portul Dafni vaporul opreste pe la Manastirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste manastiri le putem vedea de pe vapor in drumul nostru spre Dafni. De aici inchiriem un microbuz cu care vom merge spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului). De aici mergem in capitala Muntelui Athos, Kareia, Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), apoi ne indreptam spre Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici

Sâmbată 9 februarie
Ziua 3 : Participam la Sfanta Liturghie la Sfantul Andrei apoi plecam spre Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), apoi trecem pe la Mănăstirea Pantocrator (icoana Maicii Domnului Gherontissa si alte odoare), Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului), apoi ne vom indrepta spre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Duminică 10 februarie
Ziua 4 : Participam la Sfanta Liturghie la Prodromu apoi mergem cu un microbuz pana la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Luni 11 februarie
Ziua 5 : Participam la Sfanta Liturghie la biserica Bunavestire apoi plecam spre Mănăstirea Sfantul Pavel (darurile Magilor,: aur, smirna, tamaie; o bucata din Trestia pe care i-a dat-o in mana Mantuitorului spre batjocura Irod, o bucata din Sfanta Cruce si multe alte odoare), ne vom caza la aceasta manastire.

Marti 12 februarie
Ziua 6 : Plecare din Sfantul Munte catre Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Grigorie si Sfanta Anisia). Apoi plecam spre Romania, unde vom ajunge  a doua zi.

Preţ : 160 euro + 25 euro diamonitirionul + feribotul şi transportul in Sfântul Munte 95 euro = 280 euro in total cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.
– Cazarea si masa sunt asigurate de manastiri si sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorita conditiilor meteorologice, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfantul Munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri dar obiectivele afisate vor fi atinse. Se asigura doua mese pe zi la manastirile unde vom fi cazati (ar fi bine sa aveti in rucsac cateva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. deoarece acolo nu o sa avem de unde cumpara mancare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar cand este necesar deoarece la manastiri nu sunt multe prize de incarcat si daca nu aveti un triplu exista sanse mici sa reusiti intotdeauna incarcarea cand toata lumea concureaza pentru aceeasi priza; pastrati linistea si respectati gazdele; procurati-va bani marunti daca aveti de gand sa platiti pomelnice sau sa cumparati diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informatii intrati aici.

• Daca sunteti un grup de mai multe persoane si doriti sa mergeti intr-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit in perioada in care doriti sa mergeti, fie doriti un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti sa ne contactati pentru a va ajuta in acest sens, organizand pelerinajul dorit la Sfantul Munte in functie de nevoile dumneavoastra.
• Precizam ca pelerinii pot fi preluati si de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupam de toate detaliile calatoriei, viza de acces in Sfantul Munte (Diamonitirion), obtinerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor in achizitionarea produselor bisericesti( traduceri) si oferirea de detalii despre locurile in care mergem.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: 7 pelerini înscrişi + 1 gratis!

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numerele de telefon: 0748 756 887 sau 0748 435 256 în cazul în care nu ne gasiţi la primul numar, ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pentru lista cu restul pelerinajelor vizitati pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.