Stareţul Mănăstirii Vatopedu, părintele Efrem a suferit un infarct la Kiev

Staretul Efrem vatopedu

Stareţul Sfintei Mănăstiri Vatopedu de la Muntele Athos a plecat în Ucraina ca reprezentant al Constantinopolului, pentru a asista duminică, 3 februarie la întronizarea Mitropolitului ucrainean de Kiev Epifanie.

Conform primelor informații, la scurt timp după ce a sosit la Kiev stareţul Efrem a simțit o durere intensă. Apoi, pentru că starea lui s-a înrăutățit, el a fost transferat direct la o clinică din Kiev, unde a fost diagnosticat ca având un atac de cord.

Este de menţionat faptul că în istoricul medical al Stareţului, erau prezente probleme cu inima și diabetul zaharat. Aceste probleme au fost îngrijorătoare pentru medici deoarece el a fost supus recent unei operatii în care i s-au montat cinci stenturi la inimă .

Comunitatea Sfantului Munte a votat, pe 29 ianuarie, sa nu trimita o delegatie la întronizarea lui IPS Epifanie. Mănăstirea Vatopedu a fost printre cele care au votat împotrivă. Cu toate acestea, se pare că fără să ceară acordul lor, Patriarhul Bartolomeu a cerut stareţului Efrem şi stareţului Alexie al Xenofontului să participe în propria sa delegaţie la ceremonia de la Kiev.

sursa: news.gr

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.