Anunţ privind deschiderea Sfântului Munte Athos

Muntele Athos se redeschide pe 1 iunie, dar pelerinajele de masă mai au de așteptat

Conform unei decizii a Sfintei Chinotite, este permisă numai eliberarea diamonitirelor speciale pentru maxim cincisprezece persoane pentru fiecare Sfântă Mănăstire, cinci pentru fiecare Schit de obște, două pentru Schiturile idioritmice și unul pentru Chilii, Colibe sau Sihăstrii, în același timp.

Conform circularei, circulația pelerinilor între Sfintele Mănăstiri este strict interzisă.

În plus, se precizează că intrarea angajaților și a lucrătorilor se va face după depunerea unei cereri motivate către Sfânta Epistasie, chiar și pentru cei care au un contract de muncă sau viză de intrare în vigoare.

Circulara este semnată de reprezentanții celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri ale Muntelui Athos.

sursa: sfantulmunteathos.wordpress.com/

Deocamdată nu putem organiza pelerinajele obişnuite la Sfantul Munte Athos până nu se va lua o nouă decizie privind libera circulaţie între mănăstiri şi până când se vor putea emite din nou diamonitire (vize de intrare) pentru pelerini. În acest moment dupa cum aţi citit mai sus, acestea sunt emise doar în număr foarte limitat. Mai depindem şi de măsurile pe care le va lua Statul Român împreună cu cel Bulgar şi Grec privind transportul rutier de persoane.

Când vom avea toate informaţiile şi posibilitatea de a reprograma pelerinajele anulate vă vom informa, atât pe cei înscrişi cât şi pe cei ce doresc să meargă într-un pelerinaj. Doamne ajută să trecem cu bine şi peste asta!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.