Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 16-21 august 2020, priveghere pe Vârful Athonului (2033 m) cu ocazia praznicului Schimbării la Față a Domnului.

Panagia Tours organizează pelerinaj special la Muntele Athos cu urcare pe vârful Athonului la altitudinea de 2033 m pentru participarea la Privegherea cu ocazia Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului. Plecarea se face din Bacău în data de 16 august până pe 21 august 2020  Acest pelerinaj se adresează celor cu o conditie fizică bună deoarece urcarea spre varf este o urcare de 6-7 ore, iar alte 4-5 ore este coborarea. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Duminică 16 august
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Luni 17 august
Ziua 2 :Ridicăm de dimineaţă diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos, până să ajungem la Schitul Sfânta Ana vaporul opreşte pe la Mănăstirile Zografu, Dochiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, portul Dafne, Mănăstirea Simonpetra,  și Sfântul Pavel Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru spre Schitul Sfânta AnaAici coborâm la portul schitului şi apoi vom urca pe scări până la Schitul Sfânta Ana unde vom lua masa și ne vom caza, este posibil ca datorită aglomerației de pelerini să fim nevoiți să dormim în saci de dormit în curtea mănăstirii.

Marţi 18 august
Ziua 3 : La ora 5 dimineața plecăm spre  Chilia Panagia la cota 1500 m altitudine. De la chiriaconul Schitului Sfânta Ana, durează o ora şi un sfert până se ajunge la intersecţia (la cruce) de unde se urmeză drumul către culme. Dupa o ora şi jumătate urmând drumul marcat prin pădurea de stejar şi pin se ajunge la capela Panaghia aflată la 1500 m altitudine. Aici există un spatiu amenjat și o bisericuță, în interior avem o fântână. Vom face o pauză în acest loc, de obicei se oferă o masă (supă, lukumi și ouzo) de către călugări Se merge apoi pe culme, în zig-zag, către creasta vizibilă, care atinge altitudinea de 1900 m. Va mai trece încă o ora până se ajunge la capela Schimbarea la Faţă la cota 2033 m. În zilele senine (destul de rare chiar şi vara) panorama se întinde de la Muntele Olimp în vest, până spre Anatolia în est. De asemenea, este vizibilă din acest loc întreaga peninsulă, ieşind în evidenţă drumurile numeroase şi mănăstirile. Spre seară se adună sute de pelerini şi monahi ce urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă.

Miercuri 19 august
Ziua 4 : Vom începe coborârea de pe athon iar apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici mergem cu un microbuz până la aghiazma Sfântului Atanasie, apoi plecăm la Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos”) Ne cazăm la Pantocrator sau la Chilia parintelui român Makarie, participăm la Vecernie și luăm masa.

Joi 20 august
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masa la Pantocrator apoi închiriem un microbuz și plecăm la Schitul Sfăntul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului). După toate acestea mergem spre portul Dafne de unde vom lua vaporul spre Ouranopoli. Apoi plecăm  spre România.

Miercuri 21 august
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 6:00 în Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

NOTĂ 1: Acest pelerinaj se adresează în special celor ce vor să ajungă de praznicul Schimbării la Faţă pe Vârful Athonului. Sunt pelerini cu experienţă pe Muntele Athos care şi-au făcut obicei de a urca an de an la Schimbarea la Faţă pe Athon. Drumul spre vârf durează cam 6-7 ore şi necesită o condiţie fizică bună. Pelerinii trebuie să aibă cu ei mâncare pentru două zile, izopren, lanternă, sac de dormit şi îmbrăcăminte groasă,(bagajul trebuie să fie pregătit astfel încât să poată fi cărat în spate, deoarce nu avem unde să îl lăsăm). Dacă timpul ne permite și avem disponibilitate din partea grupului vom mai face și alte obiective în afară de cele menționate.

NOTĂ 2: Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim ca pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie in momentul îmbarcării în maşină! Menționăm ca pentru a putea întra în Grecia momentan se cere un test PCR cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de a intra in tara, eliberat în limba engleza. Pe langa acest test mai este necesara completarea unui formular online de catre fiecare persoana cu minim 24 de ore inainte de a intra in Grecia, de acest formular ne vom ocupa noi. Pentru alte formalități și detalii pelerinii inscrisi vor fi informati telefonic.

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.