Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 19-24 septembrie 2020

Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos. Plecarea se face din Bacău în data de 19 septembrie până pe 24 septembrie 2020. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Sâmbătă 19 septembrie 2020
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bacăula ora 4 dimineaţa pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli la hotel cu 15 euro de persoană.

Duminică 20 septembrie 2020
Ziua 2 :Ridicăm de dimineaţă diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos, până să ajungem la Schitul Sfânta Ana vaporul opreşte pe la Mănăstirile Zografu, Dochiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, portul Dafne, Mănăstirea Simonpetra și Sfântul Pavel. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Noi vom coborî întâi la Mănăstirea Grigoriu, unde ne vom închina apoi vom continua spre Schitul Sfânta Ana. Apoi urcăm de la portul schitului pe scări până la Schitul Sfânta Ana unde vom lua masa și ne vom caza.

Luni 21 septembrie 2020
Ziua 3 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Sfânta Ana, plecăm pe jos o ora până la Mănăstirea Sfântul Pavel ( ne închinăm la darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), de aici luăm un microbuz până la Schitul Lacu, ne închinăm în biserica centrală a schitului şi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Lacuschitiotisa, apoi vom merge  la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. La Părintele Ştefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Marţi 22 septembrie 2020
Ziua 4 : Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Schitul Lacu, închiriem un microbuz cu care mergem spre Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), Mănăstirea Marea Lavră ( putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), Aghiazma Sfântului Atanasie, apoi de aici mergem la Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, Aghiazma Maicii Domnului), Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), apoi mergem spre Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni al Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului). De aici vom merge spre Chilia Sfântul Nicolae, la părintele român Macarie, participăm la Vecernie și luăm masa.

Miercuri 23 septembrie 2020
Ziua 5 : Participăm la masa la părintele Macarie apoi luăm un microbuz și plecăm la Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). Din portul Mănăstirii Sfântul Pantelimon luăm feribotul spre  Ouranopoli. Apoi plecăm  spre România.

Joi 24 septembrie 2020
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 7:00 în Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte! Menționăm ca pentru a putea întra în Grecia momentan se cere un test PCR cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în ţară, eliberat în limba engleză. Pe lângă acest test mai este necesară completarea unui formular online de către fiecare persoană cu minim 24 de ore înainte de a intra în Grecia, de acest formular ne vom ocupa noi. Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observaţii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15 euro nu sunt incluși în cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).
Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

One Response

  1. Arsene vasile marius

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.