Asociaţia Sf Gheorghe organizează pelerinaj la Muntele Athos în 23–28 septembrie 2019

Asociația Sfântul Gheorghe-Athos organizează pelerinaj la Muntele Athos cu plecarea din Bacău în data de 23 septembrie  până pe 28 septembrie 2019. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Luni 23 septembrie
Ziua 1 :Plecare din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte). Seara când ajungem ne cazăm în Ouranopoli .

Marți 24 septembrie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, până să ajungem la portul Schitului Sfanta Ana vaporul opreste pe la Mănăstirile Zografu, Dohiariu, Xenofont, Sfantul Pantelimon, portul Dafne, Mănăstirea Simonpetra, Mănăstirea Grigoriu, Mănăstirea Dionisiu și Mănăstirea Sfântul Pavel. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Noi coborâm la portul  Schitul Sfânta Ana urcăm pe jos până la schit, pe scări, ne cazăm, ne închinăm la odoarele schitului, participăm la Vecernie si luăm masa.

Miercuri 25 septembrie
Ziua 3 :  Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă, mergem pe jos la Mănăstirea Sfântul Pavel  (ne închinăm la darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie; o bucată din Trestia pe care i-a dat-o în mână Mântuitorului spre batjocură Irod, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), apoi plecăm cu un microbuz către chilia „Buna Vestire” –  Schitul Românesc Lacu. Închinare la Biserica Sfântul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu, la Părintele Stefan Nuţescu  ne vom caza, participăm la Vecernie si luăm masa.

Joi 26 septembrie
Ziua 4 : Dimineaţa după Sfânta Liturghie şi masă închiriem un microbuz cu care mergem spre Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), apoi Mănăstirea Marea Lavră (închinare la moaştele Sfântului Atanasie, icoana Cucuzeliţa, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfântul Atanasie, unul din cei mai bătrâni din lume având peste 1000 de ani), apoi plecam spre Aghiazma Sfântului Atanasie, de aici mergem La Aghiazma Maicii Domnului,  Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte),  Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului); apoi ne îndreptam spre capitala Muntelui Athos, Kareia aici vizităm Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) și Mănăstirea Vatopedu (închinare la icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului și Capul Sfântului Ioan Gură de aur).  De aici mergem la chilia părintelui român Makarie unde ne cazăm și luăm masa.

Vineri 27 septembrie
Ziua 5 : Luăm masa la părintele Makarie apoi plecam spre portul Dafne, luăm vaporul din port pana în Ouranopoli, apoi plecăm către România.

Sâmbătă 28 septembrie
Ziua 6 : Dimineaţă, pe 28 septembrie 2019 ajungem la Bacău.

Preţ 300 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite. 

Observatii :
• Transportul se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10-15 euro nu sunt inclusi in cei 300 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro).
Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.