Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 13-18 iulie 2021

Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos. Plecarea se face din Bacău în data de 13 iulie până pe 18 iulie 2021. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Marți 13 iulie 2021
Ziua 1 : Plecare spre Athos din Bacău, după amiază, pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte).

Miercuri 14 iulie 2021
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, coborâm la portul Dafne, de aici luam un microbuz spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) apoi mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Cutlumuş ( icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Păzitoarea de rele, Tare Apărătoarea). De aici plecăm cu un microbuz spre Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu, la părintele Ştefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Joi 15 iulie 2021
Ziua 3 : Dimineaţă după Sfânta Liturghie şi masă la Lacu închiriem un microbuz cu care mergem spre către Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), apoi mergem la Aghiazma Sfântului Atanasie, Mănăstirea Filoteu, Mănăstirea Iviru (ne închinăm la icoana Maicii Domnului Portăriţa şi alte sfinte moaşte, apoi Aghiazma Maicii Domnului, Mănăstirea Pantocrator (ne închinăm la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni „Gherondissa” și icoana Sfântului Gheorghe „Faneromenos”. De aici mergem spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Ilie (icoana Maicii Domnului Înlacrimata, scutecele Mântuitorului şi alte odoare ale schitului), apoi plecăm către Chilia Părintelui român Makarie ne vom caza, participăm va vecernie şi vom lua masa. 

Vineri 16 iulie 2021
Ziua 4 : Dimineaţa după masă luăm un microbuz până la portul Dafne de aici luăm vaporul până la Mănăstirea Sfântul Pavel ( ne închinăm la darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare), de pe vapor spre Sfântul Pavel putem vedea mănăstirile Simon Petra, Dionisiu și Grigoriu, de la Sfântul Pavel mergem pe jos o oră până la Schitul Sfânta Ana, ne inchinăm la odoarele schitului (o parte din piciorul Sfintei Ana), ne vom caza, participăm va vecernie şi vom lua masa. 

Sambătă 17 iulie 2021
Ziua 5 : Participăm la masa apoi coborâm pe scari până la portul schitului de unde vom pleca către Ouranopoli. Apoi mergem spre România.

Duminică 18 iulie 2021
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 7:00 în Bacău.

Preţ 330 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Întocmire formular PLF;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte! Menționăm ca pentru a putea întra în Grecia momentan exista următoarele variante:
– Prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în ţară, eliberat în limba engleză.
– Prezentarea unui test Rapid cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în ţară, eliberat în limba engleză.
– Dovada unui test PCR negativ nu este necesară dacă călătorul a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Acest lucru poate fi dovedit fie prin prezentarea unui rezultat pozitiv al unui test molecular PCR sau a unui test antigen efectuat de un laborator autorizat, fie printr-un certificat medical care să confirme că titularul a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
– Certificat de vaccinare în cazul în care călătorul a fost vaccinat cu schema completă (de ex. au trecut 14 zile de la ultimul vaccin, în funcţie de numărul de doze necesare)

Pe lângă acest test sau vaccin mai este necesară completarea unui formular online, PLF (Formularul de Localizare Pasager) de către fiecare persoană cu minim 24 de ore înainte de a intra în Grecia, de acest formular ne vom ocupa noi. Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observaţii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15 euro nu sunt incluși în cei 330 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).
Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem mereu de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să plătiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericeşti. Pentru mai multe informații intraţi aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.