Panagia Tours organizează pelerinaj la Muntele Athos în 16-21 august 2021, priveghere pe Vârful Athonului (2033 m) cu ocazia praznicului Schimbării la Față a Domnului.

Panagia Tours organizează pelerinaj special la Muntele Athos cu urcare pe vârful Athonului la altitudinea de 2033 m pentru participarea la Privegherea cu ocazia Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului. Plecarea se face din Bacău în data de 16 august până pe 21 august 2021  Acest pelerinaj se adresează celor cu o conditie fizică bună deoarece urcarea spre varf este o urcare de 6-7 ore, iar alte 4-5 ore este coborarea. Dacă sunt grupuri de pelerini există şi posibilitatea îmbarcării din Suceava, Botoşani sau Iaşi ori alte oraşe din ţară. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Luni 16 august
Ziua 1 :Plecare spre Athos din Bacău pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli

Marți 17 august
Ziua 2 :Ridicăm de dimineaţă diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos, până să ajungem la Mănăstirea Sfantul Pavel vaporul opreşte pe la Mănăstirile Zografu, Dochiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, portul Dafne și Mănăstirea Simonpetra. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru spre Sfantul Pavel, după ce ajungem în port mergem la Mănăstire, ne închinăm la darurile Magilor: aur, smirnă, tămâie, o bucată din Sfânta Cruce şi multe alte odoare, de aici mergem o oră pe jos până până la Schitul Sfânta Ana unde vom lua masa și ne vom caza (ne închinăm la odoarele schitului o parte din piciorul Sfintei Ana și icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana, mama Maicii Domnului), este posibil ca datorită aglomerației de pelerini să fim nevoiți să dormim în saci de dormit în curtea mănăstirii.

Miercuri 18 august
Ziua 3 : La ora 5 dimineața plecăm spre  Chilia Panagia la cota 1500 m altitudine. De la chiriaconul Schitului Sfânta Ana, durează o ora şi un sfert până se ajunge la intersecţia (la cruce, facem o pauză) de unde se urmeză drumul către culme. Dupa o ora şi jumătate urmând drumul marcat prin pădurea de stejar şi pin se ajunge la capela Panaghia aflată la 1500 m altitudine. Aici există un spatiu amenjat și o bisericuță, în interior avem o fântână. Vom face o pauză în acest loc, de obicei se oferă o masă (supă, lukumi și ouzo) de către călugări Se merge apoi pe culme, în zig-zag, către creasta vizibilă, care atinge altitudinea de 1900 m. Va mai trece încă o ora până se ajunge la capela Schimbarea la Faţă la cota 2033 m. În zilele senine (destul de rare chiar şi vara) panorama se întinde de la Muntele Olimp în vest, până spre Anatolia în est. De asemenea, este vizibilă din acest loc întreaga peninsulă, ieşind în evidenţă drumurile numeroase şi mănăstirile. Spre seară se adună sute de pelerini şi monahi ce urcă special pentru praznicul Schimbării la faţă după calendarul vechi, neîndreptat. Priveghere de toată noaptea pe Vârful Muntelui Athos la Bisericuţa Schimbării la Faţă.

Joi 19 august
Ziua 4 : Vom începe coborârea de pe athon iar apoi vom merge la Schitul românesc Prodromu (închinare la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromiţa şi a Sfântului Ioan Botezătorul), de aici mergem cu un microbuz până la aghiazma Sfântului Atanasie, apoi plecăm la Chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. La părintele Ştefan Nuţescu  ne vom caza (participăm la Vecernie şi masă).

Vineri 20 august
Ziua 5 : Participăm la Sfânta Liturghie şi la masa la Schitul Lacu apoi cu un microbuz și plecăm spre capitala Muntelui Athos, Kareia unde ne închinăm la Schitul Sfântul Andrei (închinare la capul Sfântului Apostol Andrei) apoi mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axioniţa), Mănăstirea Vatopedu (închinare la cele 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului şi Brâul Maicii Domnului). După toate acestea mergem spre Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Russikon), ne închinăm la odoarele mănăstirii (capul Sfântului Siluan Athonitul, moaste ale Sfântului Andrei cel întâi chemat, moaşte ale Sfântului Apostol Toma, Sfinţii 3 ierarhi şi mulţi alţii). Din portul mănăstirii vom lua vaporul spre Ouranopoli unde ajungem în jur de ora 14:30. Apoi plecăm spre România.

Sambătă 21 august
Ziua 6 : Ajungem a doua zi în jur de ora 7:00 în Bacău.

Preţ 330 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Întocmire formular PLF;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiență;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

NOTĂ 1: Acest pelerinaj se adresează în special celor ce vor să ajungă de praznicul Schimbării la Faţă pe Vârful Athonului. Sunt pelerini cu experienţă pe Muntele Athos care şi-au făcut obicei de a urca an de an la Schimbarea la Faţă pe Athon. Drumul spre vârf durează cam 6-7 ore şi necesită o condiţie fizică bună. Pelerinii trebuie să aibă cu ei mâncare pentru două zile, izopren, lanternă, sac de dormit şi îmbrăcăminte groasă,(bagajul trebuie să fie pregătit astfel încât să poată fi cărat în spate, deoarce nu avem unde să îl lăsăm). Dacă timpul ne permite și avem disponibilitate din partea grupului vom mai face și alte obiective în afară de cele menționate.

NOTĂ : Datorită instabilităţii legislatiei naţionale a fiecărei ţări tranzitate, precum şi a măsurilor implementate de distanţare sociala de fiecare mănăstire din Athos, nu putem garanta atingerea tuturor obiectivelor prezentate mai sus. Vă reamintim că pelerinii vor fi nevoiţi să posede mască de protecţie în momentul îmbarcării în maşină dar aceasta va fi necesară şi în Sfântul Munte! Menționăm ca pentru a putea întra în Grecia momentan exista următoarele variante:
– Prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în ţară, eliberat în limba engleză.
– Prezentarea unui test Rapid cu rezultat negativ pentru Covid 19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în ţară, eliberat în limba engleză.
– Dovada unui test PCR negativ nu este necesară dacă călătorul a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Acest lucru poate fi dovedit fie prin prezentarea unui rezultat pozitiv al unui test molecular PCR sau a unui test antigen efectuat de un laborator autorizat, fie printr-un certificat medical care să confirme că titularul a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
– Certificat de vaccinare în cazul în care călătorul a fost vaccinat cu schema completă (de ex. au trecut 14 zile de la ultimul vaccin, în funcţie de numărul de doze necesare)

Pe lângă acest test sau vaccin mai este necesară completarea unui formular online, PLF (Formularul de Localizare Pasager) de către fiecare persoană cu minim 24 de ore înainte de a intra în Grecia, de acest formular ne vom ocupa noi. Pentru alte formalități și detalii pelerinii înscrişi vor fi informaţi telefonic.

Observatii :
• Transportul spre Muntele Athos se face cu Volkswagen Caravelle T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (15 euro nu sunt incluși în cei 330 de euro) Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (15 euro).
Programul pelerinajului sau locurile în care ne vom caza, se pot modifica în funcţie de disponibilitatea părinţilor sau în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse sau vor fi înlocuite cu altele.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveț
i în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Pelerinajul se adresează exclusiv bărbaţilor!
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

Pentru lista cu restul pelerinajelor vizitaţi pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.