Pelerinaj in Grecia, 6 zile cu plecare din Bacau, pentru luna Mai

Meteora
Pelerinajul se adreseaza atat barbatilor cat si femeilor.
Traseul si itinerariul pelerinajului este urmatorul :

† Ziua 1: Plecare din Bacau ora 6 dimineata, pe ruta Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ( Inchinare la Moastele Sfantului Dumitru Basarabov de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti) ⇒ Giurgiu ⇒ Thessaloniki (Cazare).

† Ziua 2: Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Grigorie si Sfanta Anisia;
Plecare spre Muntele Olimp unde vom vizita Manastirea Sfantului Dionisie si ne vom inchina la moastele acestuia(mana dreapta). In curtea interioara a manastirii, se afla un muzeu unde sunt expuse obiecte de cult, imbracaminte, manuscrise, harti, papirusuri foarte vechi si peste 300 de moaste a unor sfinti asezate in cutii din argint. Aici se mai afla si o farfurie din argint, donata de catre domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare manastirii Zografu de la Muntele Athos.
Dupa vizitare acestui muzeu, ne vom deplasa catre pestera si izvorul vindecator de boli al Cuvioasei Parasckevi din Valea Tembi.
Vom traversa cu feribotul catre insula Evia (Cazare).

† Ziua 3: Participare la Sfanta Liturghie in Sfanta Biserica din Prokopi care gazduieste moastele Sfantului Ioan Rusul, un sfant cunoscut si iubit in toata lumea pentru nenumaratele lui minuni si pentru Viata in Hristos.
Ne vom deplasa la Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei, construit in vremea lui Temistocle). Vom traversa cu feribotul in insula Eghina unde ne vom inchina la Moastele Sfantului Nectarie din Manastirea Sfanta Treime.(Cazare)

† Ziua 4: Participare la Sfanta Liturghie din Manastirea Sfanta Treime, apoi vom pleca spre Patras. Aici ne vom inchina la Moastele Sfantului Apostol Andrei (capul Sfantului) si la o bucata din crucea in forma de X pe care acesta a fost rastignit, aflate in mareata „Biserica Sfantul Apostol Andrei”.
Ne deplasam la Meteora, unul din cele mai importante Complexe de manastiri ortodoxe din Grecia, al doilea dupa Muntele Athos (Cazare).

† Ziua 5: Vizitarea Complexului Meteora, inchinare la Sfintele Locasuri din Meteora.
Deplasare la Thessaloniki ( Daca ne incadram in timp, vom merge si ne vom inchina la mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul de la Sfanta Manastire a Sfantului Ioan Teologul de la Suroti). (Cazare).

† Ziua 6: Plecare spre Romania, aproximativ ora 6 dimineata. Optional, ne putem opri si la Manastirea Rila, cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria unde ne putem inchina la Moastele Sfantului Ioan de Rila. Vom ajunge in Bacau aproximativ pe la ora 23.

 

Pret: 350 euro, acest pret include:

–    Transportul cu microbuzul;
–    Transportul cu feribotul;
–    Cazarea.

Pretul nu include:
– Intrarea la Meteore (3 € de persoana )
– Asigurarea de calatorie (25 lei)

Observatii :
Transportul se face cu un autoturism Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri, (calatoria se face in conditii confortabile avand suficient loc si pentru bagaje).
Cazarea se face la pensiune sau hotel (3 stele) in functie de locurile disponibile.

Acte necesare : Carte de identitate sau pasaport in termen de validitate.

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numarul de telefon: 0748756887 sau puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pelerinajesfantulmunteathos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.