Pelerinaj catre Muntele Athos cu plecare din Bacau in data de 31.05.2015 pana pe 05.06.2015, pret 250 euro (toate cheltuielile incluse)

Organizam pelerinaj catre Muntele Athos cu plecarea din Bacau in data de 31.05.2015 pana pe 05.06.2015, traseul si itinerariul pelerinajului este urmatorul :

Muntele Athos din elicopter

Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Ouranoupoli (Portul de imbarcare spre Sfantul Munte).

Ziua 2 : Deplasare cu vaporul spre Sfantul Munte, vom ajunge in portul Dafni, de aici vom merge in capitala Muntelui Athos, Kareia, ne vom indrepta spre manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). Pestera Sfantului Atanasie la cca 20 minute de mers pe jos; Binecuvantare de la Parintele Iulian Lazar (daca este disponibil); ne vom caza la Prodromu.

Ziua 3Deplasare cu masina la aghiazma Sfantului Atanasie,  apoi de la Morfono, plecare pe jos la Schitul Lacu, cca o ora de mers pe jos. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia “Buna Vestire” – Schitul Lacu la Parintele Stefan Nutescu ne vom caza.

Ziua 4Plecare la Morfono de unde vom merge cu masina la Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, izvorul Maicii Domnului). Schitul romanesc Colciu (inchinare la mormantul Parintelui Dionisie Ignat). Mergem la Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului); ne cazam la aceasta manastire.

Ziua 5Deplasare la Kareia (capitala), inchinare la Manastirea Cutlumus, Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita); Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), Manastirea Pantocrator (inchinare la icoana Maicii Domnului Gherontissa); Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei), ne vom caza aici.

Ziua 6 : Participare la Sfanta Liturghie. Plecare spre Romania.

Pret : 250 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Pasaportul de intrare in Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul in Muntele Athos.

Observatii :  Transportul se face cu un Volkswagen Transporter cu 8+1 locuri. Este posibil ca uneori datorita vremii, sa nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre munte si suntem nevoiti sa ne cazam o noapte la un hotel (10/20 euro nu sunt inclusi in cei 250 de euro). Programul pelerinajului poate suferi modificari in functie de locurile disponibile de cazare la manastiri. Se asigura o masa pe zi la manastirea unde vom fi cazati.

Pentru alte detalii, informatii sau rezervari ne puteti contacta la numarul de telefon: 0748 756 887  sau puteti trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

 

pelerinajesfantulmunteathos.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.