Pelerinaj la Muntele Athos 23-28 octombrie 2017

Organizăm pelerinaj la Muntele Athos și Salonic cu plecarea din Bacau în data de 23 octombrie  până pe 28 octombrie 2017. Dacă sunt grupuri există si posibilitatea îmbarcarii din Suceava, Botosani sau Iasi ori alte orase din tara. Traseul cu mănastirile vizitate în acest pelerinaj este urmatorul :

Luni 23 octombrie
Ziua 1 : Plecare din Bacau pe ruta ⇒ Adjud ⇒ Focsani ⇒ Râmnicu Sărat ⇒ Buzău ⇒ Urziceni ⇒ București ⇒ Giurgiu ⇒ Ruse ⇒ Sofia ⇒ Kulata ⇒ Serres ⇒ Ouranoupoli (Portul de îmbarcare spre Sfântul Munte).

Marti 24 octombrie
Ziua 2 : Ridicăm de dimineață diamonitirele de la biroul din Ouranopoli apoi ne îmbarcăm pe vaporul spre Muntele Athos de la 06:30, până să ajungem la Schitul Sfanta Ana vaporul opreste pe la Mănăstirile Zografu, Dohiariu, Xenofont si Sfantul Pantelimon. Aceste mănăstiri le putem vedea de pe vapor în drumul nostru. Vizitam Schitul Sfanta Ana (inchinare la moastele Sfintei Ana), apoi mergem spre Manastirea Sfantul Pavel  (darurile Magilor,: aur, smirna, tamaie; o bucata din Trestia pe care i-a dat-o in mana Mantuitorului spre batjocura Irod, o bucata din Sfanta Cruce si multe alte odoare), ne vom caza la aceasta manastire.

Miercuri 25 octombrie
Ziua 3 : De aici luam un microbuz cu care vom merge  la chilia „Buna Vestire” –  Schitul Lacu. Inchinare la Biserica Sfantul Dimitrie , chilia „Buna Vestire” – Schitul Lacu, la Parintele Stefan Nutescu  ne vom caza.

Joi 26 octombrie
Ziua 4 : Dimineata dupa sfanta liturghie si masa închiriem un microbuz cu care mergem spre Manastirea Marea Lavra (inchinare la moastele Sfantului Atanasie, crucea de lemn incastrata in fier pe care o purta acesta, bastonul de fier de doi coti, icoana Cucuzelita, mai putem vedea chiparosul plantat chiar de Sfantul Atanasie, unul din cei mai batrani din lume avand peste 1000 de ani). Apoi vom merge la Schitul romanesc Prodromu (inchinare la icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromita si a Sfantului Ioan Botezatorul). La plecare ne oprim pe la Aghiazma Sfantului Athanasie apoi Manastirea Iviru (ne inchinam la icoana Maicii Domnului Portarita, (izvorul Maicii Domnului), apoi plecam spre Schitul Sfantul Ilie (Icoana maicii Domnului Inaltatoarea), de aici mergem la Manastirea Stavronikita (mana Sfintei Ana, mana Sfantului Elefterie, particele de la Sfintii Trei Ierarhi si de la alti sfinti). Apoi  mergem spre Manastirea Vatopedu (inchinare la cele 7 icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului si Braul Maicii Domnului), urmatorul obiectiv este Schitul Sfantul Andrei (inchinare la capul Sfantului Andrei, Seminarul teologic Athoniada). urmatoarea Manastire la care mergem este Filoteu (icoana Maicii Domnului Dulcea Iubitoarea, icoana Maicii Domnului Gherontissa,care a venit in chip minunat din Nigrita, precum o bucata dintr-un cui de la Crucea Domnului, daruit manastirii de imparatul Nichifor Botaniatul, mana dreapta a Sfantului Ioan Gura de Aur, Piciorul Sfantului Pantelimon). Apoi mergem la Manastirea Pantocrator. (Sfinte Moaste pastrate in manastire: un deget de la piciorul Sfantului Ioan Botezatorul, piciorul cu pulpa al Sfantului Apostol Andrei, scutul Sfantului Mercurie, capul Sfantului Ioan cel Milostiv, capul Sfantului Teodor Stratilat, particele din moastele Sfantului Arhidiacon Stefan, ale Sfantului Ignatie, ale Sfantului Apostol Tit si ale Sfantului Constantin cel Mare.) la aceasta manastire ne vom caza.

Vineri 27 octombrie
Ziua 5 : Participam la Sfanta Liturghie si la masa la Pantocrator apoi plecam spre Kareia, capitala Muntelui Athos. Aici mergem la Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axionita), Manastirea Cutlumus (icoana Mantuitorului si a Maicii Domnului, numita „Mijlocitoarea” si „Pazitoarea de rele”, ambele facatoare de minuni. In paraclisul manastirii se afla icoana Maicii Domnului „Tare Aparatoare” (secolul XIII), aparatoare de foc si de frica.) De aici mergem spre Manastirea Sfantul Pantelimon (Russikon) unde ne inchinam la capul Sfântului Mucenic Pantelimon, capul Sfântului Noului Mucenic Ștefan, capul Sfântului Siluan Atonitul, o părticică de la Sfânta Muceniță Paraskevi, și de la Sfântul și Dreptul Iosif. În mănăstire se mai află o icoană cu chipul Mântuitorului pe Mahramă, care, atunci când a fost ucis țarul Rusiei de comuniști, s-a întunecat și a rămas așa. De la aceasta manastire putem merge pe jos pana la Manastirea Xenofont si Manastirea Dochiariu daca grupul doreste, de la ultima manastire luam vaporul pana in Ouranopoli, apoi mergem către Salonic unde vom merge la Biserica Sfantului Dumitru Izvoratorul de Mir ( Inchinare la Moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfântul Grigorie si Sfânta Anisia), Manastire Sfanta Teodora– închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), Piata Aristotel daca mai avem timp. Seara ne vom caza la un hotel in Salonic.

Sâmbată 28 octombrie
Ziua 6 : Dimineata, pe 28 octombrie 2017 plecam spre România si ajungem seara la Bacau.

Preţ 280 euro cu toate cheltuielile incluse :

– Transportul rutier;
– Paşaportul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion);
– Transportul cu vaporul;
– Transportul în Muntele Athos;
– Ghid cu experiența;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte sunt asigurate de mănăstiri și sunt gratuite.

Observatii :
• Transportul se face cu un Volkswagen Transporter T5 cu 8+1 locuri . Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte și suntem nevoiti să ne cazăm o noapte la un hotel (10 euro nu sunt inclusi in cei 280 de euro) Masa pe drum sau in afara muntelui nu este inclusa in pret. Pentru pelerinajele în care avem o cazare la hotel, aceasta nu este inclusă în preț (10-15 euro). Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri dar obiectivele afișate vor fi atinse.  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).                                                       
• Alte sfaturi: telefonul mobil deschideti-l doar când este necesar deoarece la mănastiri nu sunt multe prize de încărcat și dacă nu aveți un triplu sau o baterie externa, există șanse mici să reusiti întotdeauna încărcarea când toată lumea concurează pentru aceeași priză; păstrați linistea și respectati gazdele; procurați-vă bani mărunti dacă aveți de gând să platiți pomelnice sau să cumpărați diverse obiecte bisericesti. Pentru mai multe informații intrati aici.

• Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos dar fie nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră.
• Precizăm că pelerinii pot fi preluați și de pe traseul spre Grecia: Adjud ⇒ Focsani ⇒ Buzau ⇒ Urziceni ⇒ Bucuresti ⇒ Giurgiu.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte (Diamonitirion), obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Munte, ajutor în achiziționarea produselor bisericesti ( traduceri) și oferirea de detalii despre locurile în care mergem.

• Dacă vor fi modificări la cazări, acestea vor fi comunicate pelerinilor înscrisi, telefonic.

Oferim un pachet pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie: la 7 pelerini înscrişi aveti o reducere !

Pentru alte detalii, informații sau rezervări ne puteți contacta la numarul de telefon: 0754554274 , ori puteţi trimite un email la adresa vizitatimunteleathos@gmail.com 

pentru lista cu restul pelerinajelor vizitati pelerinajesfantulmunteathos.ro/anunturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.