“Țineți-l pe Antihrist în afara Muntelui Sfant” – Mănăstirile Athonite împotriva vizitei prim-ministrului grec

steaguri negre la Dochiariu pentru Alexis TsiprasSteagurile negre cu inscripția “Ţineţi-l pe Antihrist în afara Muntelui Sfânt” au fost ridicate în mănăstirea athonită Dochiariu din Sfântul Munte Athos, în semn de protest împotriva vizitei prim-ministrului Greciei Alexis Tsipras .
Împreună cu Patriarhul Ecumenic, Preasfinția sa Bartolomeu, politicianul urma să participe la consacrarea solemnă a noilor locuințe pentru frații mănăstirii Pantocrator astăzi. Guvernul grec a anunțat mai devreme că vizita a fost amânată din cauza programului încarcat al primului ministru, dar adevăratul motiv, raportează Agion Oros, a fost protestul mai multor mănăstiri Athonite împotriva vizitei sale. Reprezentanții majorității mănăstirilor Athonite ce au avut o întâlnire la centrul administrativ din Athos, s-au declarat împotriva vizitei lui Tsipras.

Comentând decizia, starețul manastirii Dochiariu, Arhimandritul Grigorie (Zumis), a subliniat: “A fost dată o luptă și sa demonstrat inutilitatea autorităților. Crucea a fost victorioasă, Maica Domnului, protectoarea Muntelui Athos a fost victorioasă, rugăciunile călugărilor au fost victorioase. Opozantul principal al creştinătăţii din ultimii ani, nu a reuşit să pună piciorul pe Muntele Sfânt “.

Arhimandritul Grigorie și-a exprimat, de asemenea, uimirea, la inițiativa mai multor mănăstiri, de al invita pe munte pe Tsipras: “Inima mea este copleșită de tristețe că cele mai bogate mănăstiri au devenit trădători pentru a intra in gratiile autorităților“.

Staretul a vorbit foarte deschis despre starea Ortodoxiei și a guvernului din Grecia. “Jos cu orice valori morale, jos cu simbolurile religioase și patriotice,jos cu adevărul Evangheliei. Jos cu eroii și sărbătorile naționale. Toate informațiile sunt date copiilor într-o formă coruptă. Trăiască minciuna și teroarea … “Staretul Grigorie a scris mai devreme , rezumând telurile conducătorilor din ziua de astazi, observând cum grecii s-au stânjenit să fie creștini.

Reprezentantul mănăstirii Xiropotamou dîn comunitatea sacră a Muntelui Athos Ieromonahul Paul a numit inacceptabilă vizita prim-ministrului, care este “foarte de acord cu decreştinarea țării ” și “deformarea identității naționale a grecilor“.

Primul ministru Tsipras a fost mult criticat de ierarhii și credincioșii Bisericii din Grecia încă de la începutul mandatului său, mandat care a început încălcând tradiția și refuzând să depună jurământul religios pe Biblie.

Mitropolitul Ambrose de Kalavyrta a publicat o scrisoare deschisă primului ministru în ianuarie, în care a scris că este dezamăgit de faptul că Tsipras “și-a stabilit scopul de a distruge Biserica Ortodoxă Greacă” și a acuzat guvernul că a condus în mod deliberat Grecia la catastrofă, prin distrugerea economiei, a patrimoniului cultural, a istoriei, a tradițiilor și a credinței ortodoxe.

Mitropolitul a scris, de asemenea despre, prezența ipocrită a auto-declaratului ateu, Tsipras la slujbe ortodoxe, în care se comportă rușinos, arătând indiferența și râsul. “Poate merită să ne amintim exemplul Sfântului Ambrozie al  Milanului care nu permitea împăratului Teodosie cel Mare să intre în biserică?“, A întrebat el, plasând răspunderea parțială la picioarele ierarhiei bisericești care a permis unui ateu declarat să participe la Sfânta Liturghie .
Septembrie 28, 2017

traducere: blogul pelerinajesfantulmunteathos.ro
Se va prelua cu precizarea sursei:pelerinajesfantulmunteathos.ro
sursa: orthochristian.com

2 Comments

    • Administrator

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.